2014-09-29 21:26:41
Φωτογραφία για «Μαχαίρι» στα εφάπαξ των Στρατιωτικών
ΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ μέτρηση ξεκινά για τις περικοπές στα εφάπαξ των στρατιωτικών αλλά και των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς αν τα... Ταμεία τους (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Ταμείο Αρωγής Προσωπικού Βουλής) δεν μετατραπούν μέχρι το τέλος του 2014 σε επαγγελματικούς φορείς, τότε θα έχουν μειώσεις με την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου που ισχύει για όλα τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, ώστε να μη δημιουργούν ελλείμματα.

Για τους στρατιωτικούς ωστόσο στο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι μπήκαν δικλίδες ασφαλείας καθώς προβλέφθηκε η ειδική εφαρμογή της ρήτρας αξιόμαχου, ώστε οι όποιες μειώσεις στην περίπτωση που τα Ταμεία τους δεν μετατραπούν σε επαγγελματικά να είναι μικρότερες. Οι μειώσεις με την εφαρμογή της ρήτρας αξιόμαχου θα ισχύσουν για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, δηλαδή μετά τις 30 Ιουλίου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που υπέγραψε την Παρασκευή ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας.


Η ρήτρα αξιόμαχου όμως που θα βάζει φρένο στις μειώσεις θα πρέπει να καθοριστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου από το υπουργείο Εργασίας. Εκτιμάται ότι χωρίς την ειδική αυτή ρήτρα, οι μειώσεις θα υπερέβαιναν το 30%-40%. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο θα προσδιοριστεί η ρήτρα αυτή και κυρίως το κριτήριο που θα χρησιμοποιείται ώστε να... μειώνεται το ποσοστό μείωσης δεν έχουν ακόμη «ανακαλυφθεί» από το αρμόδιο υπουργείο.

(Ε.Τ. 29/09/2014 – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - [email protected])

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2014/09/blog-post_41.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ