2014-09-30 00:47:07
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ: Αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης
«Αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του 6ωρου μαραθωνίου του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με υπουργούς, με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή πρώτη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11:30 το πρωί της Τρίτης ενώ ο κ. Χαρδούβελης, σήμερα για δεύτερη φορά ενημερώνει και τον πρωθυπουργό για την τελική γραμμή των διαπραγματεύσεων.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα, όπως μεταδίδει το Capital.gr, είναι ο προϋπολογισμός, με το προσχέδιο να οδεύει προς τη Βουλή την προσεχή Δευτέρα. Ωστόσο στην πρώτη συνάντηση με τους δανειστές θα τεθούν ένα προς ένα όλα τα ανοικτά θέματα, τα οποία είναι και πολλά (για 1.000 προαπαιτούμενα κάνει λόγο η Κομισιόν) και, κάποια εξ αυτών, ακανθώδη. Τα μεγάλα ανοικτά πεδία απασχόλησαν σήμερα διαδοχικά τους υπουργούς: Ανάπτυξης, Ν. Δένδια, Διοικητής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και Υγείας Μ. Βορίδη.


Σήμερα μεταξύ άλλων τέθηκαν επί τάπητος, το ζήτημα των κόκκινων δανείων, στο οποίο φαίνεται να υπάρχει επίσπευση, των απολύσεων και του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, των οικονομικών των νοσοκομείων και της Υγείας και των εκκρεμοτήτων αναφορικά με τη «μικρή» ΔΕΗ.

Για την Τετάρτη έχουν οριστεί ραντεβού με τους κ.κ. Δένδια και Μητσοτάκη. Την Πέμπτη το απόγευμα με τον κ. Βρούτση και την Παρασκευή με τον κ. Μανιάτη. Πιθανό επόμενο ραντεβού στο ΥΠΟΙΚ είναι σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, προγραμματισμένο για την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι οι δανειστές σύμφωνα με όσα ανέφεραν προ ημερών από το ΔΝΤ, έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν στις 8/10 για να επιστρέψουν μετά το eurogroup της 13ης Οκτωβρίου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ