2014-10-01 22:48:30
Φωτογραφία για Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση
Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την απόφαση ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία είπε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης με την έναρξη της νέας Συνόδου στις 6 Οκτωβρίου με βάση το άρθρο 84 του Συντάγματος.

Παράλληλα, η κα Βούλτεψη τόνισε ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του, τον Φεβρουάριο του 2015.

Η δήλωση της Βούλτεψη για την ψήφο εμπιστοσύνης

"Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος" αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ