2014-10-02 13:59:01
Φωτογραφία για Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
«Ηττοπαθή και αμυντική κίνηση μιας κυβέρνησης που καταρρέει» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό πρακτορείο, (ΑΜΠΕ), την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. «Η κυβέρνηση έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν είναι σε θέση να αιφνιδιάσει. Πρόκειται ουσιαστικά για τους τελευταίους σπασμούς μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποσύνθεση και καταρρέει. Κατ΄ουσίαν είναι μια ηττοπαθής, αμυντική κίνηση. Είναι μια μάταιη προσπάθεια να ζητήσει ο κ. Σαμαράς την ανανέωση της εντολής από ένα κοινοβούλιο, το οποίο είναι πολιτικά, ουσιαστικά απονομιμοποιημένο» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαθέτει τη στήριξη 154 βουλευτών, ενώ προσδοκά να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από κάποιους ανεξάρτητους, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση πως σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση «δεν μπορεί να πάει πάρα πολύ μακριά»: «Νομίζω ότι αν επιβεβαιωθεί το νούμερο που λέτε, αυτό που θα προκύψει θα είναι μια ψεύτικη εικόνα και οι εντυπώσεις δεν θα κρατήσουν περισσότερο από όσο το χρονικό διάστημα, που θα χρειαστεί ο πρόεδρος της Βουλής για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
. Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης; Ότι κυβερνά κόντρα στο ρεύμα της κοινωνίας. Ζει με έναν μόνιμο εφιάλτη και ο εφιάλτης αυτός είναι η ώρα που θα κριθεί από τον λαό. Δεν μπορεί να πάει πάρα πολύ μακριά».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις βουλευτών της Ν.Δ, αλλά και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής, όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι ζητούν τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Αν υπάρχει μία και πραγματική ανάγκη, αυτή είναι να προκύψουν νέοι και αντιπροσωπευτικοί συσχετισμοί εντός του κοινοβουλίου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία διαδικασία: Με προσφυγή στις κάλπες».

«Το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα πολιτικής» σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος πρόσθεσε πως «αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα, η μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει πραγματικά τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του λαού σε μια άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Αυτό πρέπει να αλλάξει, οι υπόλοιπες συζητήσεις είναι αποπροσανατολιστικές και στη δεδομένη στιγμή απλά και μόνο αποσκοπούν στο να διαχυθούν οι ευθύνες αυτών που μας οδήγησαν ως εδώ» κατέληξε.

Π. Λαφαζάνης: Κανένας αιφνιδιασμός

Σε ανάλογο μήκος κύματος, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για κίνηση πανικού της κυβέρνησης, που δεν αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της. Αυτό είναι μια κίνηση πανικού και άμυνας της κυβέρνησης, που εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αιφνιδίασε καθόλου» τόνισε, μιλώντας στον Ρ/Σ ''Παραπολιτικά'' και πρόσθεσε: «Δεν έχει την αυτοπεποίθηση η κυβέρνηση να εμπιστευτεί τους βουλευτές της. Προσπαθεί να πάρει τεχνητή ανάσα, αλλά την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός κι όχι οι βουλευτές».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε: «Θα δούμε τα αποτελέσματα από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ για το πού θα καταλήξουν και θα αποφασίσουμε ανάλογα. Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση που θα κινηθεί σε αντιμνημονιακή και προοδευτική κατεύθυνση και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαμε να κάνουμε συνεργασίες... Αυτό είναι το πλαίσιο των συνεργασιών μας, κι όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Τέτοιου είδους συνεργασίες θα επιδιώξουμε και στη βάση αυτή, θα εξετάσουμε την προοπτική των δικών μας συνεργασιών».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ