2014-10-03 13:15:18
Φωτογραφία για Ούτε τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Οικονομίας δεν διδάσκονται σε κάποια Λύκεια της Ηλείας
Σταγόνα – σταγόνα, γεμίζει το ποτήρι των κενών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας και ακόμα… μισογεμάτο είναι! Έτσι, ενώ συνεχίζονται με ρυθμούς χελώνας στην παρούσα φάση οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, εν τούτοις στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, οι ελλείψεις εξακολουθούν να είναι πολλές και τα κενά που έχουν απομείνει, πάνω από πενήντα.

Μείζον θέμα έχει ωστόσο δημιουργήσει στην λειτουργία των σχολείων, η έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων καθηγητών, όπως εκείνες των Οικονομολόγων και Πληροφορικάριων, αφού τα κενά είναι περίπου 15, με αποτέλεσμα να μην γίνονται σε όλα τα Λύκεια του νομού ούτε τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Οικονομίας και Πληροφορικής, αφού οι εκπαιδευτικοί των συγκριμένων ειδικοτήτων προσλαμβάνονται με το σταγονόμετρο. Ένας σήμερα και ένας μετά από δέκα μέρες! Το ΠΥΣΔΕ Ηλείας από την πλευρά του συνεδριάζει σχεδόν κάθε μέρα, αφού οι διορισμοί των αναπληρωτών έρχονται σταδιακά από το Υπουργείο και κάνει τιτάνιο αγώνα να καλύψει με κάποιο τρόπο αυτά τα κενά, αλλά όσο και να θέλει, μαγικά κόλπα δεν μπορεί να κάνει
. Η μόνη λύση που αυτή τη στιγμή υπάρχει για την κάλυψη ορισμένων ωρών σε κάποια σχολεία τουλάχιστον για τους Οικονομολόγους, είναι οι υπάρχοντες να έχουν τοποθετηθεί σε δύο και τρία σχολεία ταυτόχρονα, συμπληρώνοντας κάποιες ώρες. Η κατάσταση αυτή βεβαίως είναι προσωρινή, γιατί όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί κύκλοι, δεν είναι δυνατόν ένας καθηγητής να έχει ώρες λ.χ στον Πύργο, στο Καράτουλα και στη Ζαχάρω, διότι εκτός από την ταλαιπωρία που υφίσταται, αναγκάζεται να πληρώνει την βενζίνη μόνος του και πολλές φορές μιλάμε για αρκετά χιλιόμετρα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Για το λόγο αυτό, αν και γίνεται μια προσπάθεια τα σχολεία που καλύπτει να είναι όσο το δυνατόν σε κοντινές αποστάσεις, υπάρχει αγανάκτηση από τους «ιπτάμενους» καθηγητές των ειδικοτήτων αυτών και κυρίως των Οικονομολόγων. Μέχρι το τέλος του μήνα, τα κενά αυτά θα πρέπει να καλυφθούν για να μπορούν όλα τουλάχιστον τα Λύκεια και ειδικά οι τάξεις της Γ΄ Λυκείου να κάνουν τα μαθήματα Οικονομίας και Πληροφορικής, αφού όπως προαναφέραμε σε αρκετά σχολεία δεν διδάσκονται καν αυτήν την τη στιγμή. Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει ήδη στείλει την δική της λίστα με τα κενά στο Υπουργείο και περιμένει να λάβουν υπόψη τους σοβαρά το θέμα και να μεριμνήσουν τουλάχιστον για την πρόσληψη Οικονομολόγων.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ