2014-10-03 13:32:02
Φωτογραφία για Δείτε τι αλλάζει με την μετάβαση από τα Windows 8 στα Windows 10
Με τα Windows 10 η Microsoft επιχειρεί να αναιρέσει τα επιχειρήματα τόσο των οικιακών χρηστών όσων και των επιχειρήσεων που αρνούνται πεισματικά να κάνουν την μετάβαση από τα απαρχαιωμένα Windows XP ή τα σταθερά Windows 7 στην νεότερη έκδοση του λειτουργικού της, τα Windows 8. Τα Windows 10 εκτιμάται

ότι θα διατεθούν την άνοιξη του 2015, εντούτοις οι μηχανικοί λογισμικού της Microsoft που παρουσίασαν την Tech Preview απέφυγαν να αναφερθούν στην ημερομηνία κυκλοφορίας και στην τιμή διάθεσής τους.

Προς το παρόν, η Microsoft δια στόματος του επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης των Windows, Joe Belfiore απευθύνει κάλεσμα στους προχωρημένους χρήστες να συμβάλλουν στην διαμόρφωση των Windows 10, κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας δωρεάν την πρώιμη και πιθανά ασταθή Tech Preview για να υποβάλλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους.

Desktop ή Metro; Αυτόματη εναλλαγή ανάλογα με την χρήση πληκτρολογίου


Στα Windows 8 υπήρχαν δύο επιφάνειες εργασίας, το παραδοσιακό, αν και αλλαγμένο, desktop και το Metro, με μεγάλα τετράγωνα εικονίδια (tiles), προσανατολισμένο στις επιφάνειες αφής. Αυτή η εναλλαγή προκαλεί σύγχυση, έλεγαν οι πρώτοι χρήστες.

Στα Windows 10, η Microsoft ξεκαθαρίζει τα πράγματα και δείχνει πως ο χρήστης θα βρίσκεται σε περιβάλλον Metro, με τα μεγάλα εικονίδια, μόνο όταν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του ως ταμπλέτα, αξιοποιώντας την οθόνη αφής.

Κατά την επίδειξη στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, η εναλλαγή από desktop σε "tablet mode" γινόταν αυτόματα με την σύνδεση ή αποσύνδεση πληκτρολογίου και με την συναίνεση του χρήστη (η επίδειξη έγινε πάνω σε ένα Microsoft Surface Pro, έναν υπολογιστή με αποσπώμενο πληκτρολόγιο που μετατρέπεται σε ταμπλέτα).
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To έκοψε για χάρη του Clooney
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To έκοψε για χάρη του Clooney
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ