2014-10-03 15:34:30
Φωτογραφία για ΧΑΝΤΕΡ : ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΧΕΙ... STOP!
Από την Τοσκάνη και τη Σιένα των χιλίων προβλημάτων, στο Θρύλο και τις πολλές απαιτήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με βήματα αργά αλλά και σταθερά ο ΟΘέλο Χάντερ βρέθηκε στους ερυθρόλευκους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πιστεύει στο ταλέντο του, όπως και οι υπόλοιποι από την οικογένεια του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός σέντερ γνωρίζει πού βρίσκεται και ξέρει τις απαιτήσεις του κόσμου για το πρόσωπό του, είναι χαλαρός όμως και είναι προσγειωμένος και έτοιμος για να δουλέψει και να φτάσει ψηλά στο νέο Λιμάνι της καριέρας του.

«Αισθάνομαι καλά εδώ. Είμαστε όλοι μαζί μία ομάδα. Μαθαίνουμε τα συστήματα καλά, γινόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο ανταγωνιστικοί και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι» ήταν τα πρώτα λόγια του Χάντερ σε δηλώσεις του στον "Γαύρο" στο κλειστό του ΣΕΦ.

Χαμογελαστός και προσιτός δείχνοντας πως γουστάρει που φοράει τα ερυθρόλευκα και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Δούλεψε αρκετά με τους ερυθρόλευκους στην προετοιμασία σε Ιταλία και Τουρκία, όμως δεν σταματάει να το κάνει αυτό και εδώ στην Ελλάδα περιμένοντας πώς και πώς τα επίσημα.


«Νιώθω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ηταν στιγμές βέβαια που στα φιλικά της προετοιμασίας δεν ήμουν τόσο ενεργός όσο θα ήθελα» τόνισε για το διάστημα των φιλικών για να συνεχίσει:

«Σιγά σιγά συνήθισα στα καινούρια συστήματα και τις απαιτήσεις. Τον ρόλο μου στην ομάδα και τι ζητάει το τεχνικό τιμ για μένα. Νιώθω ότι έχω πάρα πολλά να βελτιώσω στο παιχνίδι μου μέχρι να ξεκινήσει κανονικά η σεζόν και προπονούμαι καθημερινά ώστε να είμαι έτοιμος».

Το καλό με την περίπτωσή του είναι πως είναι συνειδητοποιημένος. Δεν πετάει στα σύννεφα και έχει γνώση των ικανοτήτων του. Ποιες είναι οι προσδοκίες του Χάντερ στη σεζόν του στο Λιμάνι; «Θέλω να προσφέρω παντού. Στα συστήματα, μέσα στο παιχνίδι της ομάδας μου. Δεν θέλω να είμαι όπως πέρσι στη Σιένα που δεν ήμουν σταθερός στην απόδοσή μου στο παρκέ. Οφείλω να το φτιάξω αυτό. Θέλω λοιπόν να μπαίνω γερά στα ματς και πάνω από όλα να κερδίζω. Αυτό ακριβώς θέλω».

Η… συστατική του επιστολή, προερχόμενος από την Τοσκάνη και την ομάδα του Κρέσπι, έγραφε για έναν παίκτη με αμυντικούς προσανατολισμούς, που έχει έφεση στα ριμπάουντ και ψάχνει να σκοράρει όποτε έχει ελεύθερο πεδίο. Εννοείται πως συστατική επιστολή δεν υπήρξε, αλλά το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού είχε εντοπίσει τα θετικά του για να καταφθάσει στον Πειραιά. Τι του αρέσει να κάνει όμως στο παρκέ; Επίθεση ή άμυνα; Ο Χάντερ προειδοποίησε τους αντιπάλους του για το τι πρόκειται να βρουν απέναντί του.

«Για μένα; Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, είναι η άμυνα. Μου αρέσει το συναίσθημα να σταματάω τον αντίπαλό μου. Είναι το καλύτερο» είπε ο Αμερικανός σέντερ γεμάτος αυτοπεποίθηση για να υποστηρίξει πως «στην επίθεση, όταν γίνεται και μου δίνεται η ευκαιρία, να βρίσκω τον τρόπο για να σκοράρω».

Στο παρκέ οφείλεις να ζεις το παιχνίδι. Δεν γνωρίζω κάποιον παίκτη που δεν θέλει να σταματήσει τον αντίπαλό του από το να σκοράρει (γέλια). Αυτός για μένα είναι ο πραγματικός μου στόχος».

Στη θέση του ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τρεις ακόμη παίκτες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Οι εντυπώσεις του για τους συμπαίκτες του το διάστημα αυτό που δουλεύουν μαζί είναι οι καλύτερες: «Τι να σου πω. Τους θεωρώ όλους έτοιμους για τα πάντα. Ο Μπράιαντ (Ντάνστον) είναι δουλευταράς. Ο Μπίλι το ίδιο (Καββαδάς) και ο Σέντρικ (Σίμονς). Αυτόν μάλιστα τον ήξερα από τις εποχές στο κολέγιο. Για τον Καββαδά θα μπορούσα να σου πω πως αυτό το παλικάρι είναι πολύ δυνατό. Δεν θα ήθελες να μπλέξεις με αυτόν τον τύπο μακριά από την ομάδα (γέλια)».

Τα βήματά του ήταν αργά και σταθερά. Πέρασε στάδια, αλλά η πορεία του ήταν ανοδική και πέρσι η Σιένα τού οφείλει τεράστιο ποσοστό συμβολής στο ότι βρέθηκε παρά τα χαοτικά της οικονομικά προβλήματα να παλεύει για τον τίτλο του πρωταθλητή Ιταλίας. Ολοι οι προπονητές, με τους οποίους έχει συνεργαστεί, λένε το ίδιο πράγμα. Δεν θέλει να χάνει ούτε σε οικογενειακό διπλό.

«Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι από τους άλλους. Ξέρεις, έτσι είμαι και γω. Θέλω κάθε μέρα που βρίσκομαι στο παρκέ να βελτιώνομαι, προσπαθώ να δουλεύω όσο πιο σκληρά γίνεται, ώστε το επίπεδό μου να φτάσει ψηλά και να είμαι έτοιμος να δράσω όταν με χρειαστεί η ομάδα μου» τόνισε ο Χάντερ για τις προσωπικές του βλέψεις και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι για να έρθει όπως είναι λογικό η συζήτηση στο ματς με τον Παναθηναϊκό στις 9 του μηνός στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ για τον προημιτελικό του Κυπέλλου.

«Γνωρίζω την έχθρα, όμως μπορεί και να με παρεξηγήσει κάποιος με αυτό που θα πω, αλλά δεν πρόκειται να κρυφτώ. Το βλέπω και αυτό το ματς ως ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Ενα ματς που θέλουμε να βγάλουμε στο παρκέ τον καλύτερό μας εαυτό και εννοείται θέλουμε να κερδίσουμε. Να τους αποδείξουμε στα 40 λεπτά ποιος είναι ο καλύτερος. Ναι, νιώθω ότι όλοι είμαστε έτοιμοι για αυτό το κομμάτι. Εχουμε προετοιμαστεί καλά. Νιώθουμε κάποιο άγχος για την πίεση του αποτελέσματος καθότι είναι το πρώτο ματς της σεζόν και είναι νωρίς ακόμα. Εγώ; Θέλω απλά να κερδίσουμε. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο».

Στην Ιταλία ο Θρύλος είχε δύο άσχημα συμβάντα. Οι τραυματισμοί των Παπαπέτρου και Ντάρντεν χάλασαν λίγο το κλίμα, με τον χαμογελαστό γίγαντα Χάντερ να τους λέει πως θέλει... «να γίνουν γρήγορα καλά. Θα είμαστε εδώ και θα τους περιμένουμε να γίνουν καλά. Είμαστε ομάδα, αδερφέ, εδώ. Λειτουργούμε και συμπεριφερόμαστε σαν ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε το κενό τους μέχρι να επιστρέψουν».

Η συζήτηση έκλεισε όπως άρχισε. Σε πολύ καλό φιλικό επίπεδο, με τον Αμερικανό να λέει για το κλίμα που έχει βρει και για το εάν ήρθε με κάποιον πιο κοντά αυτές τις δύσκολες ημέρες της προετοιμασίας.

«Δύσκολη ερώτηση. Δεν γίνεται να είναι μόνο ένας που με βοήθησε. Ολοι ήταν καλοί μαζί μου και ήθελαν να με βοηθήσουν. Είμαστε σαν οικογένεια. Μπορεί ακόμα να μην έχουμε δέσει τόσο πολύ, αλλά έχω την αίσθηση πως θα δεθούμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ