2014-10-03 16:14:47
Φωτογραφία για ΛΑΦΑΓΙΕΤ : ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον περιμένουν ως τον αντικαταστάτη του Λο, όμως εκείνος ουδέποτε έχει υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Ο Ολιβερ Λαφαγιέτ φέτος θα είναι το στήριγμα του Σπανούλη στο παρκέ, με τον Αμερικανό ουσιαστικά να συμπληρώνει τον αρχηγό του Θρύλου στην πεντάδα της ομάδας.

Ο «Λάφι» μίλησε στον «Γαύρο» για τη νέα του στέγη και υποστήριξε αρχικά ότι... «Ηταν εύκολη η μετάβαση από την Εθνική στον Ολυμπιακό. Εδώ έχω πολύ καλούς συμπαίκτες, πολλούς Αμερικανούς στην ομάδα, οπότε ήταν εύκολο να μπω στο κλίμα. Οι προπονητές είναι εξαίρετοι και ο πρώτος καιρός προσαρμογής μου ήταν πολύ εύκολος, μπορώ να πω», για να συνεχίσει αναφορικά με την αρχή του στον Θρύλο λέγοντας ότι «ήταν κάπως δύσκολη. Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία σε τεχνικά θέματα ανάμεσα σε Ρέπεσα και Μπαρτζώκα.

Γενικότερα, όμως, δεν μπορώ να διακρίνω και τεράστιες διαφορές σε αυτά που μου ζητούν οι δύο τους στο παρκέ. Δηλαδή εννοείται πως αμφότεροι θέλουν να κερδίζουν. Το σημαντικό είναι πως τους ενδιαφέρει παραπάνω η άμυνα, κάτι που εστιάζουμε πολύ και εδώ».


Πέρα από τον Βασίλη Σπανούλη, που θα τον έχει μαζί του στην πεντάδα του Θρύλου, υπάρχουν και άλλοι αθλητές με τους οποίους θα παλέψει για μία θέση στην περιφέρεια. Τι λέει για αυτούς ο Λαφαγιέτ; «Είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά και αθλητές. Με βοήθησαν υπερβολικά στην αρχή. Γνώριζαν εξαρχής ότι θα έρθω απευθείας από την Κροατία και λογικά θα είχα δυσκολίες στην αρχή. Ξέρεις, για να ενσωματωθώ στο κλίμα της ομάδας τόσο γρήγορα. Ομως με βοήθησαν πολύ όλοι τους και με καθοδήγησαν σε ό,τι τους ζήτησα. Με τα συστήματα και με τα πάντα. Τα πολύ μικρά πράγματα που μπορούν να με βοηθήσουν».

Δεν έχει προλάβει να ζήσει πολύ την Ελλάδα καθότι ενσωματώθηκε απευθείας στην ομάδα του Ολυμπιακού στην Ιταλία και στη συνέχεια τρέχει με τους ερυθρόλευκους στα φιλικά προετοιμασίας του.

Τις τελευταίες μέρες τις πέρασε πάντως στην Ελλάδα λέγοντας γι’ αυτήν πως... «Δεν είχα έρθει ποτέ ξανά στη χώρα σας, όμως ομολογώ ότι είχα κάνει λάθος που δεν το είχα κάνει. Εχετε φοβερό φαγητό, μένω στη Γλυφάδα, που είναι μία καταπληκτική πόλη, έχει οτιδήποτε θελήσεις, ψώνια, ηρεμία. Ο,τι θέλεις πραγματικά την ώρα που το θέλεις».

Πρώτος αντίπαλός του θα είναι ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο, με τον Λαφαγιέτ να μη νιώθει διαφορά σε θέμα πίεσης και να υποστηρίζει ότι... «Εχω συνηθίσει να αντιμετωπίζω κάθε ματς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα στο πω όπως βγαίνει ακριβώς μέσα από την καρδιά μου. Βάζω πάντα ό,τι περισσότερο έχω. Ξέρω πως είναι πολύ σημαντικός ο συγκεκριμένος αντίπαλος, όμως με όποιον και να παίζω απέναντί μου το ίδιο ακριβώς θέλω. Να κερδίζω και να παλεύω στο παρκέ μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο» και να καταλήγει αναφορικά με το πρώτο ματς Ευρωλίγκας με την προηγούμενη του ομάδα, τη Βαλένθια ότι...

«Είναι φοβερό το συναίσθημα πως επιστρέφω πάλι εκεί. Με αγαπούν πολύ και τους αγαπώ κι εγώ. Είναι όμορφο που θα παίξω απέναντι στην παλιά μου ομάδα, τα παιδιά που αγωνιζόμασταν πέρσι μαζί και τον παλιό μου προπονητή. Και είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω εκεί για να παίξω».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ