2014-10-03 21:17:06
Φωτογραφία για Eίδα το χάρη με τα μάτια μου ποίος είναι ο εγκάθετος γενικός διευθυντής στο ελληνικό κέντρο κινηματογράφου;
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Με άνωθεν εντολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού, το ΔΣ του ΕΚΚ στις 3 Οκτωβρίου, συνεδριάζει για να... εκλέξει και επίσημα τον πιο «κατάλληλο» άνθρωπο για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ.

«Κατάλληλο» βέβαια γιατί η θέση δεν ορίζει προσόντα! Ο ίδιος ο νόμος το έχει προβλέψει... Ούτε πτυχία απαιτούνται, ούτε ξένη γλώσσα είναι απαραίτητη για έναν Οργανισμό που οφείλει να έχει διεθνή παρουσία.

Γιατί; Έχει ο προκάτοχός μου; απαντά ο άνθρωπος που πουλά τη ψυχή του στο διάβολο για να πάρει τη θέση. «Ο Καραντινάκης που μοίρασε σε όλους λεφτά για να μαζέψει τις υπογραφές που τον στηρίζουν ήταν καλύτερος; Ακόμα και οι Διευθυντές των ξένων φεστιβάλ δεν γνωρίζουν τον Καραντινάκη, δεν έχουν μιλήσει ποτέ μαζί του, ποιο έργο στηρίζουν; Οι Ακαδημαϊκοί γιατί τον στηρίζουν; Ο Παπαλιός που σιχαινόταν το Λάνθιμο ήταν καλύτερος; Αν δείτε μόνο τι έγραφε και τι έλεγε για τον Κυνόδοντα πριν πάρει τα βραβεία θα ανατριχιάζατε, κατόπιν βέβαια έγινε αναμορφωτής του ελληνικού σινεμά»


Θα μιλήσουμε ποτέ σ’αυτή τη χώρα για αξιοκρατία;

Να δούμε ποιον άλλον άσχετο θα βάλουν….

Με ποια γλώσσα ο Χάρης θα δίνει οδηγίες και θα κατευθύνει ακόμα και τους υπαλλήλους του ΕΚΚ που διαθέτουν πτυχία και μεταπτυχιακά; Ξεφωνίζοντας υστερικά σε παραλήρημα κατά το γνωστό σε όλους τρόπο του;

Ο αρχιτέκτονας της διαπλοκής δεν έχει - και δε μπορεί να έχει ιδέα βέβαια – των εξελίξεων ούτε στο ευρωπαϊκό, ούτε στο διεθνές κινηματογραφικό περιβάλλον. (Γνωρίζει όμως πολύ καλά τις παρέες της κάθε γειτονιάς απ’ όταν ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και τους ψηφοφόρους της νεκρής εταιρείας σκηνοθετών).ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΧΑΡΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ.

ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ!

Αυτά είναι τα κριτήρια;

Είναι κατάντια για τον ελληνικό πολιτισμό.

Είναι κατάντια για το ελληνικό σινεμά.

Είναι κατάντια γι’αυτούς που τους διορίζουν.

Υπάρχουν πολλά για τη γούνα σας… κι έρχονται!

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ - ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ