2014-10-03 22:43:07
Φωτογραφία για Ή άπλα ή η πείνα...
Εχτές κατά μεσημεράκι  μο φερε η στράτα   όξω απ απ ένα μικρό συνοικιακό μπακάλικο (σοπερμάρκετ) όπου και είδα μια γερόντισσα να μαζεύει τρία τέσσερα μισοσάπια ροδάκινα που ο μαγαζάτορ είχε αφήκει πιθανόν δια τούτο, κει παραδίπλα στην είσοδος. Προς τιμήν του να πούμε ένεκα που  σε κάτι αλυσίδες σοπερμάρκετ, όνομα και μη χωριό, κλειδαμπαρώνουν ακόμα και τα σκουπίδια τους σε μεταλλικά πλέγματα, οι κουφάλες , μη λάχει, όχι άνθρωπος, ορέ μήτε και σκύλος τους  πάρει τίποτις.

Άλλη μια δόση ένας καθ όλα αξιοπρεπής , το οποίον δηλαδής  δεν σου περνούσε απέ την γκλάβα η πείνα που τραβούσε ο άθρωπος άπαξ και τον έβλεπες στο δρόμο, έβαλε στη ζούλα  ένα κόκαλο κάτω απ το σακάκι του ,που χε πετάξει το παραδίπλα χασάπικο, και τράβηξε προφανώς για τα περαιτέρω.

Παραδείγματα πάμπολλα.

Νάχαμε να λέγαμε και τελειωμό να μην έχει η δυστυχία.

  Ούλοι μας  την έχουμε δει τούτες τες τις μέρες που μας πήρε σβάρνα  η κρίσις κι ούλοι μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, την νιώθουμε στο τομάρι μας .


Ούλοι?

Όχι δα!!

Να δέστε επί παραδείγματι, τα παλουκάρια της Νέας Δημοκρατίας που μαζεύτηκαν σ ένα φτωχοξενοδοχείο της Χαλκιδικής να γιορτάσουν  λέει τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Τι λέτε ρε μάγκες.

 Τι λέτε ρε χαμούρες  και δε ντρέπεστε καθόλου?

 Όλα τα χε η Μαριορή τα πανηγύρια τη μάραναν.

Είστε τουλάχιστον συνυπεύθυνοι για για το χάλι αυτής της χώρας και του λαού της. Σας βρίζει και σας φτύνει πατόκορφα  ούλο το πανελλήνιο κι εσείς μου ανοίξατε τις ξέρω γω Αρμάνι ομπρέλες σας  γιατί νομίζετε ότι βρέχει.

Σα να μην πέρασε μια μέρα απ της εποχή των μεγαλείων σας, τότε που παριστάνατε τους ελέω θεού Αυτοκρατορίσκους δέρνατε σ ούλα τα επίπεδα και αλεστικά δε δίνατε  πουθενά.

Μου αραδιαστήκατε το λοιπόν στις καρέκλες ο ένας δίπλα στον άλλον, σαν καρακάξες στο σύρμα, ο ένας χειρότερος απ τον άλλον, ο ένας αποκρουστικότερος απ τον άλλον, Σιούτες, Μούφες , Καρατούφες,  Άρηδες, Ριρήδες , νταλαβερτζήδες και το Αδώνικο κακό συναπάντημα, Βαρβιτσιώτηδες και Μητσοτακαίοι , γόνοι και μη , παιδάκια ανειδίκευτα του κομματικού σωλήνα,  καλοταϊσμένα και καλοζωισμένα , ματσωμένα κι  εξασφαλισμένα, αυτά , τα παιδιά τους, τ αγγόνια τους, οι κουμπάροι τους, οι γκόμενες -οι, τα σόγια τους μέσα και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων .

Το 90% απ ούλους αυτούς να μην  έχουν δουλέψει ούτε ωρα (πραγματική δουλειά εννοώ και όχι δούλεμα στον κοσμάκη. Σ αυτό είναι τουλάχιστον εργασιομανείς)

Κι ακόμα προσπαθείτε να πουλήσετε το ίδιο παραμύθι.

 Σο λέει από μαλάκες δόξα τω Γιαραμπί. Κάτι θα γένει και θα την βγάλουμε πάλι. Εμείς είμεθα το σύστεμα να πούμε

Και δος του οι μερσεντέ να πηγαινοέρχονται και να οι χεραψίες και τα σούρτα φέρτα.  Να τα  χαμογέλα και τα αστειάκια και δος του  τα ντερλικώματα , οι φωτογραφίες,  οι πόζες, τα παπαγαλάκια εν δράσει κι ούλα τα απαιτούμενα εν πλήρει παρατάξει.

 Και τα στυμμένα  μούτρα.

 Κι η πείνα της εξουσίας .

 Η άλλη  πείνα  κι η ανέχεια που έφτασε ως όξω απ τις μπάρες των πολυτελών ξενοδοχείων που  γιορτάζετε?

Οι άνεργοι , οι πεινασμένοι , οι καταχρεωμένοι, οι έξι χιλιάδες αυτοκτονημένοι?

Τους προσπερνάμε αβέρτα ,ανάβοντας το αριστερό φλας της μερσεντέ (λέτε με και ΠΑΣΟΚ το ίδιο κάνει) ή περνάμε ανάμεσα τους, διαγράφοντας πιρουέτες (λέγονται και κωλοτούμπες, αρωτήστε και τον Αντώνη αν δε με πιστεύετε) ταΐζοντας τους με μπόλικη παπάρα που την ονομάζουμε όπως θέτε και όπως  σας γουστάρει.

Ανάπτυξις ας πούμε

  Το καράβι της τρέλας σας όμως βουλιάζει (και των συνεταίρων σας μαζί).Κάτι σαν τον Τιτανικό ένα πράμα, κι εσεις βαράτε τα βιολιά ακόμα.

 Βουλιάζουμε και το βαράμε. Αβέρτα και κανονικά

 Σας το λέει ο αγράμματος Μήτσος Τούφας.

Παντού τριγύρω βλέπω Έλληνες να μπινελικώνουν μέσα απ τα δόντια τους (κι απ όξω , δε λέω!!!). Ένας θυμός π όλο μαζεύεται κι ούτε ξέρω  κατά που και πότε θα ξεσπάσει.

Όμως θα σκάσει.

Σε ποιανών την κασίδα , δίκαια , άδικα, θα φανεί.

Πιάνω τον εαυτό μου να αναθεωρεί , να απορρίπτει πράγματα που τα θεωρούσα ταμπού επί δεκαετίες.

Η ανάγκα?

Το χάλι μας?

Η αδικία που τραγουδούσε κι ο μεγάλος Στελάρας?

Μάλλον.

Απέ την άλλη  έχουν χάσει κι οι λέξεις τη σημασία τους.

Τι να πεις που δεν έχει ήδη , και καλυτέρα , ειπωθεί.

Όπως και να  περιγράψεις αυτό που ζούμε, όποιο  κι όσο ταλέντο  κουβαλάς, έρχεται η ίδια η πραγματικότης και σε καβαλάει.

Το Δεσποινάκι έβρασε φακή λέει για το μεσημέρι.

 Δόξα τω Θεώ που υπάρχει (Κι η φακή και το Δεσποινάκι)

''Τα ξινισμένα μούτρα  του Μητσοτάκαρου θα ταίριαζαν για συνοδευτικό'' , αστειεύτηκα. ''Τι να σε πω ..Ωραίο αστείο'' με πρόγκηξε η μαντάμ Δεσποινάκι...''Αντε  βρε έρμε που θες να κάνεις και χιούμορ με τον ακατανόμαστο.... στο στομάχι θα μας κάτσει το όσπριο!!!"

Γεια χαρά νταν μάγκες

Μήτσος Τούφας

ΥΓ. Αντε και στα συνέδρια του Πασοκ. Εκεί να δείτε γλέντια....
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ