2014-10-03 23:20:08
Φωτογραφία για «Χαμόγελο Pan-Am» ή «Χαμόγελο Ντουσέν»;
Έχουν ασχοληθεί με το θέμα πολλοί επιστήμονες γιατροί, ψυχολόγοι ,ερευνητές, διπλωμάτες, αστυνομικοί, εγκληματολόγοι, ειδικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, κοινωνιολόγοι. Πότε οι άνθρωποι χαμογελάνε αληθινά και πότε ψεύτικα;

Το 1862 ένας Γάλλος γιατρός διαπίστωσε ότι στο ψεύτικο χαμόγελο ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο τον μυ γύρω από το στόμα. Στο αληθινό χαμόγελο χρησιμοποιεί και τους μυς γύρω από τα μάτια (των βλεφάρων) όπου είναι ορατή η ρυτίδωση στις γωνίες των ματιών που δεν ελέγχεται εκούσια. Έτσι οι ερευνητές το γνήσιο το λένε «Χαμόγελο Ντουσέν» και το ψεύτικο το ονόμασαν «Χαμόγελο Pan-Am» που προήλθε από το «ψεύτικο» των αεροσυνοδών της αεροπορικής εταιρίας «Pan-Am» χάριν των διαφημίσεων και της εφήμερης πελατειακής σχέσης!

Έγιναν πολλές έρευνες και σχετικές μελέτες για ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς για πολλούς λόγους προσωπικούς ή επαγγελματικούς. Όλοι οι λαοί έχουν όμορφες παροιμίες στην καθημερινότητά τους που θυμίζουν στα τραγούδια τις παρέες και τους διαλόγους τους ότι είναι φρόνιμο να προσέχουμε «πώς χαμογελάνε» οι άλλοι.


Οι ασφαλιστές που καθημερινά έρχονται σε επικοινωνία με πολλούς συνανθρώπους τους καλό είναι και έξυπνο να γνωρίζουν ότι οι «άλλοι», οι συνομιλητές τους «βλέπουν» πότε κάποιος γελά αληθινά ή ψεύτικα. Το ίδιο ισχύει και για τα διάφορα στελέχη που μιλάνε σε συναντήσεις ή κατ’ ιδίαν με τους άλλους σε μια εταιρία.

Πριν χρόνια έγραψα κάπου σε ένα άρθρο ότι αυτοί που έχουν «Χαμόγελο Pan-Am» αποφεύγουν να σε κοιτάνε στα μάτια. Οι «ψεύτες» κοιτάνε αλλού και μιλάνε σαν «ναρκωμένοι»… Εάν ήταν δυνατό να μου πείτε ποιοι έχουν «Χαμόγελο Ντουσέν» ή «Χαμόγελο Pan-Am» εύκολα θα γράφατε ονόματα από τον κύκλο σας για την μία ή άλλη κατηγορία.

Σήμερα το πρωί, πάνω ψηλά στην Πεντέλη περπατώντας στο πρωινό, 3 του Οκτωβρίου 2014 έβλεπα κάτω ως την Αθήνα και τον Πειραιά, την Πάρνηθα, τον Υμηττό, μακριά την θάλασσα και πάνω γύρω – γύρω σύννεφα σκόρπια εδώ κι εκεί να ετοιμάζονται για να φέρουν βροχή που θα ξεδιψάσει την ταλαιπωρημένη Αττική γη, τα δενδράκια στους σκονισμένους δρόμους με τα τσιμέντα και άσφαλτο, που θα ποτίσει λιγοστά κηπευτικά σε στριμωγμένους κήπους και τις τέσσερις μικρούλες λεμονιές μου, τις δυο μηλιές, τις γέρικες ελιές, τα λιγοστά πεύκα που γέρνουν παρέα με τη μοναξιά τους, τις τριανταφυλλιές και τον ροζ ιβίσκο, τα ξερά χωράφια, τις αμυγδαλιές που ετοιμάζονται πρώτες αυτές στο τρίμηνο απάνω ν’ ανθίσουν, τα βοσκοτόπια, τα παρατημένα στην τύχη τους από τους Δήμους της κρίσης παρκάκια στα προάστια της Αθήνας Ροζ κυκλάμινα εδώ κι εκεί ύψωναν τα κεφαλάκια τους ευτυχισμένα, σχεδόν κοκκίνιζαν από «ντροπή» που αυτά μόνο ήταν τόσο όμορφα και μου χαμογελούσαν με «Χαμόγελο Ντουσέν»…

Γύρισα σπίτι να γράψω για όλους τους φίλους σε όλη την Ελλάδα, που εδώ κι εκεί «ανθίζουν» την ασφάλιση, σαν «Χαμόγελο Ντουσέν» στην κοινωνία που δεν αντέχει άλλο την υποκρισία των «Χαμόγελων Pan-Am»! Είναι πολλοί σ’ όλη την Ελλάδα, στην Ήπειρο, στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στα νησιά!

Καλημέρα αγαπημένοι μου που τόσες φορές μου χαρίσατε «Χαμόγελα Ντουσέν»! Ξέρω πως μόνο αυτοί που έχουν καρδιά γεμάτη αγάπη και καλοσύνη και αρετή και Ελληνική Παιδεία «βγάζουν» καλά χαμόγελα για τους ίδιους και την κοινωνία, γι’ αυτό και εύχομαι να γίνουν περισσότερα. Για το καλό μας και για καλό μήνα, και μήνες, και εποχές, και χρόνια! Τα γνήσια χαμόγελα φέρνουν και πωλήσεις και κέρδη και αποτελέσματα! Ας χαμογελάμε, θα κάνουμε και τους άλλους ν’ αλλάξουν από Pan-Am σε Ντουσέν!
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ