2014-10-04 06:59:07
Φωτογραφία για H σημαία του ισλαμικού κράτους υψώθηκε στη Μέκκα
Eκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν αυτή την Παρασκευή για μια ημέρα προσευχών και επικλήσεων στο όρος Αραφάτ κατά τη δεύτερη ημέρα της ιεράς αποδημίας του hajj στη Μέκκα που αποτελεί 1 από τους 5 στύλους του ισλάμ. Γενικότερα σύμφωνα με τα διεθνή μέσα περισσότεροι από 1.300.000 μουσουλμάνοι από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκαν στην Μέκκα για να επιτελέσουν το θρησκευτικό τους καθήκον .Μεταξύ αυτών ήταν κι εκείνοι που ύψωσαν τη σημαία του Ισλαμικού κράτους στο όρος Αραφάτ. (LEB _NEWS now 03/10/14 ) όλα είναι θέμα πίστης.....Το Ισλαμικό Κράτος είναι οργάνωση γουαχαμπιτών σουνιτών στα πρότυπα του θρησκευτικού δόγματος της Σαουδικής Αραβίας.Οι πιστοί άρχισαν να συρρέουν στο όρος Αραφάτ με την ανατολή .Το όρος αυτό αποκαλείται και «Jebal Al-Rahma» (όρος του Ελέους).

«ω Θεέ είμαι εδώ απαντώντας στη κλήση σου» επαναλαμβάνουν νοερά οι προσκυνητές οι οποίοι με λεωφορεία ή με ταπόδια διέτρεξαν τα 6 χιλιόμετρα που χωρίζουν το όρος , Arafat από την κοιλάδα Mina όπου το προσκύνημα ξεκίνησε την Πέμπτη με προσευχές
. Οι αρχές της χώρας υποδοχής έχουν κινητοποιήσει 85 000 αστυνομικούς για την ασφάλεια του όλου εγχειρήματος.Το μεσημέρι σήμερα οι πιστοί θα πραγματοποιούσαν μια συλλογική προσευχή στο τζαμί Namera που έχειε ανεγερθεί εκεί όπου σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο Μωάμεθ έκανε το τελευταίο του κήρυγμα. Όταν βραδιάσει βάζουν την κάπα και πάνε στην κοιλάδα Mouzdalifa λίγα χιλιόμετρα πιο εκεί για να περάσουν τη νύχτα. Σύμφωνα με την παράδοση θα μαζέψουν χαλίκια για τον τελετουργικό λιθοβολισμό του σατανά στην κοιλάδα της Mina την πρώτη ημέρα της γιορτής , Aïd al-Adha, που είναι η γιορτή της θυσίας του Αβραάμ Ιμπραήμ γι ατούς που ξεκινάει το Σάββατο. (Liberation 03/1014)
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ