2014-10-04 19:48:13
Φωτογραφία για ANT. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Η αποψινή εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες, ενωμένοι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «η παράταξη αυτή μπορεί και θα ξαναφέρει το χαμόγελο και τη αισιοδοξία στους νέους, που παλεύουν με την ανεργία». Απευθυνόμενος στους μεγαλύτερους, όπως είπε, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της» ... «χωρίς την ανάγκη νέων δανεικών».

Τόνισε ακόμη πως έχει ανοίξει ο δρόμος για να βγούμε από τα μνημόνια πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν. Βγαίνουμε από την κρίση για να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε το όραμά του, μιλώντας για μια Ελλάδα που «να μη ζητά δανεικά για ζήσει, να μην κλείνουμε τα εργοστάσια, μια Ελλάδα για τους άξιους, όχι για τους ημέτερους, όχι για τους επιτήδειους». Όπως είπε, θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας θα είναι η ευθύνη, η νομιμότητα και η αλήθεια. 


Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, σημειώνοντας πως αυτή είναι η μόνη εγγύηση για την απασχόληση. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι ενεργειακά αυτάρκης, ενώ τόνισε πως δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα πουλάμε στην Ευρώπη φυσικό αέριο.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική, είπε πως δική του πολιτική, αλλά και φιλοσοφία της παράταξής είναι οι λιγότεροι φόροι. Γενικότερα, ανέφερε πως «δύο μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων θέλουμε να στηρίξουμε: Τους μικρομεσαίους και τους αγρότες μας». Λέγοντας «όχι» στον λαϊκισμό, ο κ. Σαμαράς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς δεν μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «λεφτά υπάρχουν», που όπως είπε, ειπώθηκε στον Κώστα Καραμανλή, όταν εκείνος επέδειξε υπεύθυνη στάση, όπως ανέφερε. Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως το σύνθημα αυτό βρίσκει και σήμερα μιμητές.

Κάνοντας αναφορά στην τρομοκρατία, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με την ανακάλυψη σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης, είπε πως οι τρομοκράτες μέχρι και τα Γραφεία της Ν.Δ. σχεδίαζαν να χτυπήσουν. «Όμως τους εξουδετερώσαμε γιατί δεν τους χαϊδεύουμε, τους κυνηγάμε» πρόσθεσε, ευχαριστώντας τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ