2014-10-04 20:36:05
Φωτογραφία για ΔΗΜΑΡ: Κάνουν πίσω οι βουλευτές - υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης
Ασφυκτικές πιέσεις να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς δέχεται ο Φώτης Κουβέλης καθώς στο 3ο Συνέδριο του κόμματος - που γίνεται στη σκιά της εκλογικής συντριβής στις ευρωεκλογές - έχει διογκωθεί η ενόχληση προς το πρόσωπό του.

Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από τους Γιάννη Πανούση και Γιώργο Κυρίτση από το βήμα του Συνεδρίου, ήρθε στο περιθώριο των εργασιών αργά τη νύχτα της Παρασκευής η πρόταση που δέχτηκε από τους εννέα εναπομείναντες βουλευτές του κόμματος να αποσύρρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ και να αποχωρήσει, αποδεχόμενος και την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σε αυτό το σενάριο «βελούδινης διαδοχής» του πρότειναν την προεδρία του κόμματος να αναλάβει ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης.

Ο Φώτης Κουβέλης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αν και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ.


Στο μεταξύ πληροφορίες θέλουν να υπάρχει τελικά και δεύτερος υποψήφιος για την προεδρία, καθώς έντονες είναι οι διεργασίες στο Αριστερό Δίκτυο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά προκρίνεται η περίπτωση του Δημήτρη Λουκά, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ξανά υποψήφιος

Προς το παρών σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οδεύουμε σε δυο υποψηφιότητες. Η μια του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και η άλλη του μέλους της εκτελεστικής  επιτροπής Δημήτρη Λουκά.

Μετά από εξηγήσεις που δόθηκαν ενώπιον του σώματος των συνέδρων η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ  αποφάσισε να μην υπάρξει άλλος υποψήφιος απέναντι στον Φώτη Κουβέλη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ