2014-10-04 21:37:17
Φωτογραφία για Ηλεία: Κατασχέθηκαν 28,5 τόνοι παράνομων καυσόξυλων
Σε καιρούς κρίσης και ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα οι παράνομοι υλοτόμοι δείχνουν να επιμένουν να έχουν σε κλοιό το δρυοδάσος της Φολόης. Και ενώ έχει γίνει αντιληπτή η έντονη δράση του Δασαρχείου Πύργου και η αντίδραση των κατοίκων στην περιοχή απέναντι στα φαινόμενα που απειλούν το μεγαλύτερο δρυοδάσος στα Βαλκάνια, κάποιοι επιμένουν στην παράνομη υλοτομία με σκοπό την εμπορία πέριξ του μεγάλου δάσους.

Προχθές στο Χάνι Σπαρτουλιά στο Πανόπουλο, ένας κάτοικος της περιοχής εντοπίστηκε να έχει προβεί σε παράνομη υλοτομία και την διαμόρφωση 8,5 τόνων καυσόξυλων προς εμπορία. Επρόκειτο για ποσότητας από δέντρα αργιές και πουρνάρια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Χθες αποκαλύφθηκε άλλη μια υπόθεση μετά από συνεχή παρακολούθηση από το προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου. Διαπιστώθηκε στην περιοχή Πεύκη ότι δύο κάτοικοι της περιοχής είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία δέντρων πευκών, πουρναριών και ιτιών με σκοπό της διαμόρφωση καυσόξυλων και την εμπορία τους
. Το προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου εντόπισε και κατάσχεσε 20 τόνους καυσόξυλων. Σε βάρος των δραστών, που αποτελούσαν ομάδα που δρούσε περιμετρικά του δάσους της Φολόης, θα σχηματιστεί δικογραφία. Όπως τόνισε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, «… μετά την αυξημένα μέτρα προστασίας στο δρυοδάσος κάποιοι που ασχολούνται με την παράνομη υλοτομία και εμπορεία δασικών προϊόντων, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και προβαίνουν σε παράνομη υλοτομία σε άλλες δασικές εκτάσεις».

Σχολιάζοντας γενικότερα τη δράση του Δασαρχείου Πύργου κ. Λάττας επισήμανε πως «η υπηρεσία είναι σε επαγρύπνηση όχι μόνο για το δάσος της Φολόης που είναι σε πρώτη προτεραιότητα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποτρέψουμε φαινόμενα παράνομης υλοτομία και εμπορίας δασικών προϊόντων. Η αποτροπή αυτή θα μας βοηθήσει να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αιτήματα κατοίκων δασόδιου και παραδασόδιου πληθυσμού που πραγματικά έχει ανάγκη καυσοξύλευσης».

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ