2014-10-05 10:21:30
Φωτογραφία για «Πόλεμος» στο διαδίκτυο! Το Ello «αφαιρεί» likes από το Facebook
Αυτός ο «πόλεμος» έχει μεγάλο ενδιαφέρον και κυρίως πάρα πολλά χρήματα γι’ αυτόν που θα επικρατήσει.

Από τη μία πλευρά έχουμε… το «συστημικό» Facebook και από την άλλη το νέο, το καινούργιο, το Ello, που είναι κάτι… σαν facebook ή καλύτερα «λανσάρετε» ως το αντι-Facebook.

Το «συστημοτικό» βρίσκεται σε θέση ισχύος. Το νέο, όμως, αποκτά όλο και περισσότερους φίλους, που του δίνουν δυναμική και… likes.

Τα παράπονα για το Facebook δεν είναι καινούργια. Εκατομμύρια χρήστες διαμαρτύρονται για τις αμέτρητες διαφημιστικές καταχωρίσεις και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχει παρατηρηθεί η τάση οι έφηβοι να εγκαταλείπουν το Facebook, που προτιμούν οι γονείς τους, για να δικτυωθούν μέσω Instagram.

Το Ello, που μετρά μόλις λίγες εβδομάδες ζωής, προτείνεται ως εναλλακτική στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.


Αρχικά σχεδιάστηκε, όπως και το Facebook στα πρώτα του βήματα, ως ένας χώρος ψηφιακής επικοινωνίας για τους φίλους του Πολ Μπούντνιτζ, ιδιοκτήτη καταστήματος ποδηλάτων στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο Αύγουστο εξασφάλισε χρηματοδότηση από εταιρείες και άνοιξε για το κοινό, με τη διαφορά ότι η συμμετοχή κάθε χρήστη γίνεται επιλεκτικά μόνο ύστερα από πρόσκληση. Αυτή η αίσθηση ότι πρόκειται για ένα πριβέ κλαμπ, καθαρό από διαφημίσεις, που δεν πουλά σε τρίτους τα στοιχεία των μελών του, εκτόξευσε το ενδιαφέρον του κόσμου στα ύψη.

Οι βασικές λειτουργίες του Ello είναι δωρεάν. Για πρόσβαση σε επιπλέον υπηρεσίες, ωστόσο, θα γίνεται έναντι ενός μικρού ποσού.

Το Ello, προς το παρόν, λέει «όχι» στις διαφημίσεις, όχι αλίευση δεδομένων. Η ένταξη στο κοινωνικό δίκτυο γίνεται ύστερα από πρόσκληση και υπάρχει λίστα αναμονής.

Κάθε ώρα, φέρονται να υπάρχουν 50.000 νέα μέλη στον ιστότοπο που έχει δημιουργηθεί πριν από περίπου οκτώ εβδομάδες.

Το Facebook ύστερα από δέκα χρόνια ζωής έχει περισσότερους από 1,2 δισ. εγγεγραμμένους χρήστες, εκ των οποίων ημερησίως επισκέπτονται τον ιστότοπο περίπου 556 εκατομμύρια.

Ο «πόλεμος» έχει αρχίσει και μην βιαστείτε να αναδείξετε νικητή. Στο διαδίκτυο σχεδόν όλα… επιτρέπονται και ακόμα δεν έχουμε δει όλα τα «όπλα» των δύο «μονομάχων».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ