2014-10-05 22:36:09
Φωτογραφία για Μετέτρεψαν το μνημόσυνο του αείμνηστου Σχίζα σε γιορτή… [video + photos]
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου τελέστηκε τρισάγιο προς τιμήν του δωρητή της Τρίπολης Αναστάσιου Σχίζα στο Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη Το τρισάγιο τέλεσε o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού και Αγίου Όρους κκ Θεόκλητος...

Επίσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος, του ευπατρίδη της πόλης της Τρίπολης και δωρητή , φιλοτεχνηθέντος από τον γλύπτη κ. Ιωάννη Μπάρδη.

Αντί όμως να ονομάσουν μια πλατεία στο όνομα του και να στήσουν την ανδριάντα όπως αξίζει σε έναν τόσο μεγάλο ευπατρίδη την έβαλαν πάνω στο μνήμα του στο νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας.

Μάλιστα στα αποκαλυπτήρια καμάρωναν σας γύφτικα σκεπάρνια Λυκουρέντζος, Γιαννακούρας και Σμυρνιώτης ενώ ο τέως Δήμαρχος Τρίπολης Δ.Σωτηρόπουλος στον λόγο του είπε πως μαζεύτηκαν εκεί για να γιορτάσουν !

Πραγματικά απίστευτα πράγματα που αν μπορούσε να σηκωθεί ο Σχίζας θα τους έπαιρνε όλους μαζί στο κυνήγι Ποιος ήταν ο αείμνηστος Σχίζας;


Ο αείμνηστος Σχίζας έκανε δωρεές στην Τρίπολη, όπως ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην οδό Τρικόρφων, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σχίζα» στην οδό Γρηγορίου Ε’ 32 και πατρικό του σπίτι όμως ο ευεργέτης έχει δώσει και άλλα περιουσιακά του στοιχεία εν ζωή στην πόλη.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αναστάσιος Σχίζας» με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από την εκδημία του μεγάλου ευεργέτη της Τρίπολης αειμνήστου Αναστάσιου Σχίζα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 5 Οκτωβρίου στις 09:15 μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου.

Σωτηρόπουλος: ''Οπως είδαμε σήμερα γιορτάσαμε''
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ