2014-10-05 23:45:06
Φωτογραφία για ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ: Βοηθήστε εφταμελή οικογένεια που εκπέμπει SOS...Η συγκίνηση του Μητροπολίτη!
Το δράμα της εφταμελής οικογένειας που ζει σε πρωτόγνωρες συνθήκες αντίκρυσε πρόσφατα ο μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκαν ο 13χρονος Γιώργος και τα αδέλφια του, Σταυρούλα, Μαρία,Ασπασία, Νικολέτα και Παναγιώτης που ζούνε μαζί με την 47χρονη μητέρα τους στο χαμόσπιτο  τους στη Τσαριτσάνη Λάρισας .

Τα άλλα δυο ενήλικα αδέλφια τους, ο Δημήτρης και ο Χρήστος, ζουν μόνοι τους.

Ο Ιεράρχης εξεπλάγη από τις εικόνες που είδε και έσπευσε να βοηθήσει με χρηματικό ποσό το οποίο όμως δεν επαρκεί για να καλύψει το κόστος της επισκευής της οροφής που χρειάζεται το σπίτι.Να συγχαρούμε τον Σεβασμιώτατο για την ευαισθησία του. ΑΞΙΟΣ!

Πριν από μερικούς μήνες, η πολυμελής οικογένεια αναγκάστηκε να μετακομίσει από την πόλη της Λάρισας όπου διέμενε, στο πατρικό σπίτι της κυρίας Ροκά, στην Τσαριτσάνη, προκειμένου να απαλλαγεί από τον δυσβάσταχτο βραχνά του ενοικίου.


Ωστόσο, η παλαιότητα του σπιτιού και η κακή του κατάσταση μετατρέπουν τη ζωή των εφτά ανθρώπων (οι δύο μεγαλύτεροι γιοι ζουν πλέον μόνοι τους) σε πραγματικό γολγοθά... Η χαλασμένη οροφή επιτρέπει στο νερό της βροχής να περνά στους χώρους της... γερασμένης μονοκατοικίας, ενώ οι σοβάδες πέφτουν απ' τους τοίχους και το ταβάνι, εξαιτίας της υγρασίας.

Τα χρήματα που απαιτούνται -κοντά στις 6 χιλιάδες ευρώ- καθιστούν κάθε σκέψη για επισκευή απαγορευτική. Κάπως έτσι, η κυρία Ροκά, με την οποία επικοινώνησε το "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" απευθύνει έκκληση προς τους συνανθρώπους της, να σταθούν στο πλευρό της

" Τα παιδιά συνεχώς αρρωσταίνουν , ειδικά τώρα που έπιασε φθινόπωρο και κάνει κρύο. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκευαστεί. Το σπίτι πλημμυρίζει συνεχώς. Είμαστε όλη την ώρα με κουβάδες. Τα κουφώματα έχουν σαπίσει κι έχουμε καλύψει τα παράθυρα με σεντόνια.

Η κατάσταση είναι απελπιστική και τώρα που έρχεται ο χειμώνας θα γίνει χειρότερη. Έχουν προσφερθεί κάποιοι άνθρωποι από τη Χαλκίδα να κάνουν δωρεάν την επισκευή, αλλά τα υλικά κοστίζουν 6 χιλιάδες ευρώ",τονίζει η κυρία Ροκά .

Τούτες τις δύσκολες μέρες η ανάγκη να φανερώσουμε την αλληλεγγύη μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ας δείξουμε όλοι το ανθρώπινο πρόσωπό μας και ας σταθούμε στο πλευρό μιας μάνας και έξι ανήλικων παιδιών που καθημερινά μάχονται να επιβιώσουν.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την εφταμελή οικογένεια-έστω με ένα συμβολικό ποσό- μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο: 6976-383346 (κ. Χρυσούλα Ροκά).

Aρ.Λογαριασμού: IBAN GR 400110341 00000 341341 33817

Εθνική Τράπεζα
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ