2014-10-06 12:20:27
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ : ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως ο Ολυμπιακός φέτος θέλει να παίξει ένα μπάσκετ που να κερδίζει, θέλει το νταμπλ στην Ελλάδα και ελπίζει σε μία χρονιά δίχως τραυματισμούς, με καλή πορεία στην Euroleague.

Κατά τη διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε συνέντευξη στο Euroleague Greece, μιλώντας για την ομαδα της νέας σεζόν. Επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν να παίξουν ένα μπάσκετ που θα κερδίζει, θέλει το νταμπλ στην Ελλάδα, ελπίζει σε μία σεζόν δίχως τραυματισμούς ώστε οι ερυθρόλευκοι να επανέλθουν στις καλές πορείες στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πως οι ομαδικές επιτυχίες είναι σημαντικότερες από τις ατομικές διακρίσεις.

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις, από την προετοιμασία και τα φιλικά, από αυτή τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού;

"Δεν πρόκειται για μία νέα ομάδα, καθώς διατηρήθηκε ουσιαστικά ο βασικός κορμός της ομάδας. Οι περισσότεροι παίκτες από πέρσι έχουν παραμείνει στο ρόστερ και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Οι καινούργιες μεταγραφές είναι παίκτες που προηγουμένως όλοι τους αγωνιζόντουσαν στο υψηλότερο επίπεδο. Διαθέτουν εμπειρία και αυτό είναι σημαντικό προσόν. Θεωρώ ότι γίνεται αρκετά καλή δουλειά, αλλά από εκεί και πέρα το σημαντικό είναι όλα αυτά να φανούν στο γήπεδο".


-Οι παίκτες που επιλέχθηκαν έχουν ως προτέρημα τους την καλή αμυντική τους ικανότητα. Θέλετε φέτος να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα;

"Κοίτα, αυτό είναι επιλογή του προπονητή και σίγουρα εκείνος ξέρει καλύτερα. Δεν μπορώ να πω εγώ κάτι σε αυτό, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι οι παίκτες που έχουν έρθει θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Σίγουρα πρόκειται για καλούς παίκτες (Λαφαγιέτ, Χάντερ, Ντάρντεν) που έχουν έφεση στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Είναι παίκτες έμπειροι. Οι περισσότεροι, όπως ο Όλιβερ (Λαγαγιέτ), αλλά και ο Τρεμέλ (Ντάρνεν) αγωνιζόντουσαν σε πολύ μεγάλο επίπεδο. Και ο Οθέλο (Χάντερ), βέβαια, ο οποίος δείχνει ότι έχει πολλά προσόντα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ".

-Πως θέλει φέτος ο Ολυμπιακός να παίξει μπάσκετ στην επίθεση;

"Θέλουμε να παίξουμε ένα μπάσκετ το οποίο θα κερδίζει. Κοίτα, κακά τα ψέμματα, πέρσι, παίξαμε ένα μπάσκετ το οποίο το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος και γενικά ήταν πάρα πολύ καλό. Απλά, δεν ήρθαν οι τίτλοι, δεν ήρθε κάποιο τρόπαιο, οπότε από την στιγμή που δεν ήρθε κάποια επιτυχία, θα πρέπει κάποια πράγματα να τα αλλάξουμε.

Κατά την γνώμη μου, όμως, θεωρώ ότι τα πάντα κρίνονται σε λεπτομέρειες οπότε πάνω-κάτω το μπάσκετ που θα παρουσιάσουμε θα είναι ίδιο, με την έννοια ότι θα δώσουμε έμφαση στην άμυνα, συνεχίζοντας να έχουμε την διάθεση να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Θέλουμε να παίξουμε ένα σύγχρονο μπάσκετ, το οποίο θα βγάζει ενέργεια στο παρκέ. Θέλουμε να βγαίνει το ένστικτο του κάθε παίκτη τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα".

-Με καθαρό μυαλό, πλέον, τι θεωρείς πως πήγε στραβά πέρσι και η ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο;

"Κοίτα, στις δικαιολογίες όλοι εύκολοι είμαστε, αλλά το θέμα είναι ότι ένας τίτλος όταν κρίνεται, κρίνεται στις λεπτομέρειες. Και αυτές τις λεπτομέρειες φάνηκε ότι την κρίσιμη στιγμή δεν τις είχαμε. Στο Πρωτάθλημα είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε τον τίτλο μέσα στο ΣΕΦ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Εγώ προσωπικά σαν παίκτης ποτέ δεν έχω επεκταθεί, ούτε έχω μιλήσει για εξωαγωνιστικά πράγματα. Πάντα μου αρέσει να μιλάω για μπάσκετ και για θέματα του παιχνιδιού. Φάνηκε ότι δεν το είχαμε προετοιμάσει καλά εκείνο το παιχνίδι. Χάσαμε ένα Πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο μας το οποίο μας στοίχισε, αλλά και μας στεναχώρησε όλους".

-Τι να περιμένουμε φέτος από τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τι ζητάει εκείνος ενόψει της νέας σεζόν;

"Η υγεία είναι το παν για όλη την ομάδα, για όλους τους ανθρώπους. Από εκεί και πέρα είμαι σε μία φάση που κυριολεκτικά θέλω να κερδίζει η ομάδα. Όχι γιατί πιο παλιά δεν ήθελα, αλλά για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και εγώ να δίνω το καλύτερο που μπορώ, είτε με ενέργεια, είτε με την εμπειρία μου, είτε με οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα μακάρι να κατακτήσουμε έναν τίτλο.

Από εκεί και πέρα οι προσωπικές επιτυχίες, καθώς μεγαλώνεις, καταλαβαίνεις ότι δεν μετράνε τόσο. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι ομαδικές επιτυχίες, οι οποίες έχουν μεγαλύτερο και περισσότερο έντονο συναίσθημα. Και αυτές τις επιτυχίες, τις ομαδικές, τις συλλογικές, είναι που μένουν στην ιστορία, αλλά και που θα θυμάται ο κόσμος μετά από χρόνια".

-Ποιοι είναι οι στόχοι του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά. Είσαι αισιόδοξος;

"Μη λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι στόχοι του Ολυμπιακού. Στην Euroleague θέλουμε να κάνουμε όσο καλύτερη πορεία γίνεται, κάτι που χρειάζεται και λίγο τύχη. Με ποια ομάδα, δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να συμπέσεις στον όμιλο, στο TOP-16 ή στα playoffs, ενώ παίζει ρόλο και το αν θα έχεις τραυματισμούς ή όχι. Πέρσι ήμασταν αρκετά άτυχοι με τους τραυματισμούς που είχαμε. Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο κίνητρο και θα πρέπει κάποια στιγμή να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο μέσα σε μία σεζόν, κάτι το οποίο έχουμε να καταφέρουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια".

-Πως προετοιμάζεστε για το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει η άποψη πως είστε το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Συμφωνείς;

"Διαφωνώ 100% στο ότι είμαστε το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Πάντα τα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ακόμη και την εποχή που εμείς δεν ήμασταν τόσο καλή ομάδα, ας μην ξεχνάμε πως πριν μερικά χρόνια ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτή η ομάδα που ονειρευόμασταν όλοι, κακά τα ψέμματα, βλέπαμε πως τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ήταν κλειστά και ύπουλα. Οπότε θα είναι ένα ντέρμπι το οποίο θα το κερδίσει όποιος βρεθεί στην καλύτερη μέρα, αλλά και αυτός που θα παρουσιαστεί λίγο καλύτερα προετοιμασμένος από τον άλλον.

Δείτε το βίντεο:
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ