2014-10-06 18:49:39
Φωτογραφία για ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ
Η Εγνατία Οδός για την τραγωδία

Προθεσμία πήραν από τον ανακριτή Βέροιας, στον οποίο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν, οι δύο συλληφθέντες για τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία Οδό. Ο 39χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης εργασιών θα κληθεί να λογοδοτήσει αύριο, Τρίτη, στον ανακριτή. Έως τις απολογίες τους και οι δύο παραμένουν κρατούμενοι.

Νωρίτερα, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Βέροιας, η οποία απήγγειλε τις σε βάρος τους κατηγορίες. O 39χρονος Ρουμάνος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Στην προανάκριση, ο οδηγός της νταλίκας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος. Ο 42χρονος αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας.


Eνισχυμένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όση ώρα διήρκεσε η παραμονή των δύο κατηγορουμένων εκεί.

Η Εγνατία Οδός για την τραγωδία

Η διοίκηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού εξέδωσε ανακοίνωση για την τραγωδία που σημειώθηκε χθες και είχε σαν συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους πέντε συνάνθρωποι μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την ''ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.'' ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο τμήμα Α/Κ Βέροιας-Α/Κ Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Η Διοίκηση και το προσωπικό της ''ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.'' εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

»Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων. Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού) η Οδός δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:30 το ίδιο βράδυ. Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ