2014-10-07 08:15:54
Φωτογραφία για Έκτακτη συνάντηση ΠτΔ - Αρχηγών Κομμάτων...
Όπως αποκάλυψε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Αρχηγών Κομμάτων στο Προεδρικό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις θέσεις της Κυβέρνησης στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσει.

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να υπάρξει σύμπνοια στο εσωτερικό μέτωπο ούτως ώστε να συνανταχθεί μια ενιαία φωνή για αντιμετώπιση αυτών των εξελίξεων.

Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης, ερωτηθείς κατά πόσο οι κινήσεις αυτές της Τουρκίας θα επηρεάσουν τις συνομιλίες είπε χαρακτηριστικά πως "σε τέτοιο κλίμα είναι πολύ δύσκολο να γίνονται συνομιλίες".

Ο κ. Κασουλίδης τόνισε πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση στην Κυπριακή ΑΟΖ ως ιδιαίτερα σοβαρή και ως εκ τούτου θα παρθούν σημαντικά μέτρα για επίλυση του προβλήματος.


Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, τα μέτρα θα είναι διπλωματικά, πολιτικά και νομικά. Αυτές οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν αφού ο ΠτΔ τις μελετήσει και πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ-Σαμαρά για συντονισμό κινήσεων σε σχέση με τουρκικές προκλήσεις

Το συντονισμό των κινήσεων Κύπρου και Ελλάδας για τα περαιτέρω διαβήματα και μέτρα σε σχέση με τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, υπό το φως των εξελίξεων στην περιοχή και τις ανακοινώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με δραστηριότητες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς συζήτησαν σε σχέση με τα περαιτέρω διαβήματα και μέτρα, με συντονισμό κινήσεων από τις δύο Κυβερνήσεις”, καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ