2014-10-08 11:30:17
Φωτογραφία για Έξι μοντέλα με παριζιάνικο αέρα, που γράφουν ιστορία
Audi ΤΤ Sportback Concept, Ferrari Speciale A, Mercedes-AMG GT, Honda Civic Type R, Lamborghini Asterion και VW XL Sport, είναι έξι αυτοκίνητα που σηματοδοτούν το μέλλον της αυτοκίνησης.

Η υψηλή τέχνη, σε όλο της το μεγαλείο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, με υπέροχα αυτοκίνητα. Διαλέξαμε έξι εμβληματικά μοντέλα και σας τα παρουσιάζουμε.

Audi ΤΤ Sportback Concept

Η Audi συνεχίζει να εκπλήσσει με τις καινούργιες διαφοροποιήσεις του TT. Ο λόγος για το ΤΤ Sportback Concept, ένα τετράθυρο σπορ μοντέλο, το οποίο φέρει κάποια καινούργια στοιχεία όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, κρατώντας βέβαια και στοιχεία των παλαιοτέρων TT, όπως οι στρογγυλεμένες γωνίες του πίσω παραθύρου. Παράλληλα έχει και κάποια χαρακτηριστικά από άλλα μοντέλα της Audi. Μηχανικά διαθέτει ιπποδύναμη 400 αλόγων και επίσης έναν μηχανισμό φωτισμού λέιζερ που ενεργοποιείται σε ταχύτητες περίπου 60 km/h.


Ferrari Speciale A

Ακόμα στο Παρίσι έκανε πρεμιέρα η νέα roadster έκδοση της Ferrari Speciale, η Ferrari Speciale A. Το συγκεκριμένο μοντέλο επιταχύνει στα 100 Km/h στον εντυπωσιακό χρόνο των 3 δευτερολέπτων. Θα κατασκευασθούν μόνο 499 κομμάτια από αυτό το μοντέλο, προκειμένου να διατηρηθεί ο αποκλειστικός και ιδιαίτερος χαρακτήρας του μοντέλου αυτού. Η αναδιπλούμενη σκληρή οροφή αποθηκεύεται σε μόλις 14 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο της έκθεσης έχει ένα χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα που ολοκληρώνεται με μπλε NART (North American Racing Teams) και Bianco Avus λωρίδες.

Mercedes-AMG GT

Συνεχίζοντας, ένα ακόμη δυναμικό ντεμπούτο στο φετινό Σαλόνι του Παρισιού ήταν η Mercedes-AMG GT. Το μοντέλο αυτό, μηχανικά διαθέτει έναν 4-λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα και ιπποδύναμη της τάξης των 456 ίππων για το πρότυπο μοντέλο ή 503 ίππων για μια πιο αναβαθμισμένη έκδοση του ίδιου μοντέλου. Η αναβαθμισμένη έκδοση επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h στον εντυπωσιακό χρόνο των 3,7 δευτερολέπτων και η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 310 km/h.

Honda Civic Type R

Εντυπωσιακή εμφάνιση ήταν και αυτή του καινούργιου Honda Civic Type R. Πιο συγκεκριμένα η ίδια η εταιρία υπόσχεται πως το 2λιτρο μοντέλο είναι ταχύτερο από οπουδήποτε μοντέλο Type R συμπεριλαμβανομένου και του πολυδιαφημιζόμενου NSX, γεγονός που οφείλεται στην ασυναγώνιστη ροπή και απόκριση του κινητήρα του καινούργιου Civic R. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι 6-τάχυτο, κινείται από ένα τούρμπο κινητήρα 2.0 λίτρων που αποδίδει 280 ίππους, και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το 2015.

Lamborghini Asterion

Μέτα από τέσσερις δεκαετίες, η Lamborghini επέστρεψε στις ιδιαίτερες καμπύλες της Miura και της Jalpa με την υβριδική και πολυτελή Lamborghini Asterion. Ένας από τους στόχους της είναι να διατηρήσει τον ήχο που προκαλεί ο V10 κινητήρας . Το supercar διαθέτει επίσης τρεις ηλεκτροκινητήρες και η συνολική ισχύς του φτάνει τους 910 ίππους. Η κατανάλωσης βενζίνης περιορίζεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 4,1 λίτρων στα 100 χλμ. Το μοντέλο είναι 7-τάχυτο, πετυχαίνοντας επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα της τάξης των 320 km/h. Tο (τετρακίνητο) Asterion μπορεί αν ταξιδέψει 50 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας ως ενέργεια μόνο την ηλεκτρική που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία ιόντων λιθίου που διαθέτει.

VW XL Sport

Χάρη στην εξαγορά του ομίλου VW από τον Ιταλικό όμιλο μοτοσυκλετών της Ducati τo 2012 δημιουργήθηκε το XL Sport το οποίο πραγματικά αποτελεί έναν συγκερασμό των τεχνογνωσιών των 2 εταιριών. Πιο συγκεκριμένα, το XL Sport δημιουργήθηκε όταν το υβριδικο XL1 τροφοδοτήθηκε από έναν δικύλινδρο κινητήρα παρμένο από μία σπορ μοτοσυκλέτα της Ducati. Όσον αφορά το μηχανικό σκέλος, διαθέτει ιπποδύναμη 200 αλόγων, κυβισμό 1199 κ.ε. και τον προαναφερθέντα V2 κινητήρα της Ducati καθώς και 7-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου αυτού φτάνει τα 271 km/h ενώ ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει τα 100 Km/h από θέση στάσης σε 5.2 δευτερόλεπτα.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ