2014-10-08 23:23:10
Φωτογραφία για Συνάντηση με την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηράκλειου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης
Την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κα. Τζιτζικώστα συνάντησε σήμερα, ο βουλευτής Ηρακλείου των... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Δαμαβολίτης.

Η συνάντηση, που είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, επικεντρώθηκε στον ρόλο και τη δράση της Επιτροπής στη χώρα μας, καθώς επίσης και στην διαδικασία ένταξης ιστορικών μνημείων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Αφού τέθηκαν επί τάπητος τα βήματα, από την προετοιμασία του φακέλου μελέτης έως και την κατάθεση αυτού στην UNESCO, που πρέπει να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι φορείς του κράτους (σ.σ. Περιφέρειες, Εφορίες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού), αμφότεροι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, για το γεγονός ότι η Κρήτη, νησί με ανεκτίμητη προσφορά στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, δεν διαθέτει κανένα μνημείο στον κατάλογο της UNESCO.

Ο κ.Δαμαβολίτης, υπέρμαχος μιας νέας προσπάθειας ανάδειξης των μνημείων της Κρήτης, δηλώνει πως η ένταξη αυτών στον Κατάλογο της UNESCO, θα ενισχύσει την διαφύλαξη και την αξιοποίηση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προσδίδοντας μόνο οφέλη στα πλαίσια μιας πολύ-επίπεδης ανάπτυξης στη χώρα μας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ