2014-10-09 03:42:10
Φωτογραφία για Κύπρος: Δεν τα βάζει κάτω η Βουλή για τις διπλές συντάξεις
Αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο που ψήφισε η Βουλή, για την καταβολή συντάξεων και αντιμισθίας Αφενός σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο των πολλαπλών συντάξεων και της ταυτόχρονης καταβολής σύνταξης και αντιμισθίας σε αφυπηρετούντες που εκλέγονται ή διορίζονται σε Δημόσιο αξίωμα.

Αφετέρου προσβλητικό, διαμηνύουν βουλευτές, εν καιρώ μέτρων λιτότητας, κάποιοι να διεκδικούν υπερπρονόμια.

Την ίδια ώρα, κόμματα μελετούν το ενδεχόμενο ψήφισης νέας νομοθεσίας για διατήρηση της απαγόρευσης παραχώρησης πολλαπλών συντάξεων.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σωτήρης Σαμψών ανέφερε χαρακτηριστικά: Εν καιρώ ανέχειας, οικονομικής κρίσης και οικονομικής κατάρρευσης του κράτους, ορθά η Βουλή έλαβε μέτρα δια νομοθεσίας.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κρίνει ως αντισυνταγματικό το Νόμο σε συγκεκριμένο σημείο και ως τέτοιο που αντίκειται του δικαιώματος της περιουσίας, είναι απόλυτα νομικά τεκμηριωμένη, ξεκάθαρη, επομένως και απόλυτα σεβαστή.


Ο Γιώργος Περδίκης από την πλευρά του σημείωσε: Μπορεί να ακούγεται προσβλητικό σε μια εποχή γενικής λιτότητας, κάποιοι αξιωματούχοι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους μέχρι του βαθμού που να προκαλούν αντιδράσεις στο κοινό αίσθημα.

Δούλεψα γι αυτά τα χρήματα και τα δικαιούμαι ανέφερε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο δήμαρχος Στροβόλου, Λάζαρος Σαββίδης, ένας εκ των 50 προσφευγόντων στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας την επαναπόκτηση κεκτημένων.

Η εν λόγω απόφαση θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες προσφυγές προειδοποιεί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι συντάξεις που αποκόπηκαν στους αξιωματούχους που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο, θα επιστραφούν αναδρομικά και με τόκους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκατό υποτροφίες από το ΙΚΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκατό υποτροφίες από το ΙΚΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ