2014-10-09 12:27:27
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΟ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής. Η συνεδρίαση της Πέμπτης ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 πρωί με πρώτο ομιλητή τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κωνσταντίνο Δαμαβολίτη, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τον τομέα Πολιτισμό και επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αύξηση στο 2% της κρατικής χρηματοδότησης.

Το έργο της κυβέρνησης υπερασπίστηκε η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η κυβέρνηση που έχει μιλήσει με ειλικρίνεια και έχει παρουσιάσει ένα εφικτό σχεδιασμό».

«Η κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο, ζητώντας στο μέσο της θητείας της ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο θέμα του έλεγχο των συμβάσεων στους Δήμους, λέγοντας πως όσοι αρνούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση δεν πράττουν σωστά. «Κανένας Δήμος και καμία Περιφέρεια δεν είναι ανεξάρτητο κράτος» είπε ο κ. Ντινόπουλος.


Παράλληλα επέκρινε την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την απόφασή της να παγώσει τις συμβάσεις που υπεγράφησαν από τον προκάτοχό της Γιάννη Σγουρό αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Στο θέμα της αξιολόγησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Ντινόπουλος είπε ότι «δεν είναι δυνατόν ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα να αξιολογείται καθημερινά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην υπάρχει αξιολόγηση». «Δεν γίνεται να χρησιμοποιείται το άλλοθι των απολύσεων για να μην γίνεται αξιολόγηση» σημείωσε.

«Μετά την ψηφοφορία η κυβέρνηση θα είναι πιο δυνατή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άλμα στο κενό, εμείς χτίζουμε γέφυρες για να περάσουμε απέναντι» δήλωσε η βουλευτής της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή.

«Παρών» από τον Γ.Νταβρή

Την πρόθεσή του να δηλώσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής. «Μέχρι να λεχθούν αλήθειες τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι» είπε, σημειώνοντας: «Δεν έχει σημασία ποιος κάθεται στο πηδάλιο. Σημασία έχει η επόμενη πτήση να έχει προοπτική. Ούτε η ΝΔ ούτε ο κ. Τσίπρας μπορούν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα της χώρας».

Χθες Τετάρτη, πρώτη ημέρα της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης κατήγγειλε ότι αρκεί ένα τηλέφωνο στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος.  Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Δραγασάκη να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ