2014-10-09 13:52:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Επιστολή Πατούχα σε Πελετίδη για τις εκλογές στην ΠΕΔ
Η επιστολή του Χρήστου Πατούχα στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος και Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη έχει ως εξής:

"Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Ανεξάρτητα από την άποψη μου για το ρόλο, τον χαρακτήρα και την αποτελεσματικότητα των νέων οργάνων της Αυτοδιοίκησης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις για την Ημερήσια διάταξη και την διαδικασία της σημερινής πρώτης Γενικής Συνέλευσης της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας.

1. Θεωρώ αδιανόητο στην πρώτη συνέλευση να μην γίνει συζήτηση για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης σήμερα, καθώς και τα πολιτικά καθήκοντα όλων των οργάνων της Αυτοδιοίκησης στην σημερινή, κρίσιμη για το λαό μας, πολιτική συγκυρία.

2. Προτείνω λοιπόν η πρώτη Συνέλευση να έχει κυρίως αυτόν τον χαρακτήρα. Να ανταλλάξουμε απόψεις, να συγκλίνουμε κατά το δυνατόν, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να δούμε τις παρατάξεις και τι έχουν να μας πουν, και την εκλογική διαδικασία, αν δεν έχουμε περιθώριο να την κάνουμε άλλη μέρα, να την κάνουμε αμέσως μετά.


3. Πιστεύω ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν αποκλείει την διαδικασία που προτείνω, αντίθετα την επιβάλλει η Δημοκρατία και η Λογική.

Κύριε Δήμαρχε,

Αντιλαμβάνεσθε, ότι κάθε άλλη πρακτική μας αφαιρεί κάθε πρωτοβουλία και κάθε ρόλο. Ενισχύοντας ταυτόχρονα προαποφασισμένες λύσεις που η εμπειρία μας δείχνει, ότι ποτέ δεν συνέβαλλαν στο να ανταποκρίνονται τα όργανα αυτά στις λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις".

Πάτρα 9/10/2014

Με τιμή

Χρήστος Πατούχας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

μέλος της συνέλευσης της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ