2014-10-09 15:48:08
Φωτογραφία για Η Hewlett Packard διασπάται
H Hewlett Packard σχεδιάζει να «σπάσει» στα δύο, χωρίζοντας τα τμήματα PC-εκτυπωτών και εταιρικού hardware-υπηρεσειών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal την Κυριακή.

Όπως αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, η κίνηση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα. Ο διαχωρισμός θεωρείται ότι θα γίνει μέσω μίας αφορολόγητης διανομής μετοχών σε μετόχους το επόμενο έτος, σύμφωνα με μία εκ των πηγών.

Εάν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί, αναμένεται να προκύψουν δύο εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, η καθεμία με ετήσια έσοδα άνω των 50 δισ. δολαρίων.

Αντίστοιχο δρόμο επέλεγαν και άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας, όπως το eBay (που «έσπασε» το PayPal σε ξεχωριστή εταιρεία), εν μέρει εξαιτίας της πεποίθησης ότι η διαχείριση επιχειρήσεων με διαφορετικά αναπτυξιακά προφίλ είναι καλύτερη όταν πρόκειται για ξεχωριστές οντότητες. Μία από τις πηγές που επικαλείται η WSJ σημείωσε ότι η ΗΡ, η οποία «είδε» σημαντική πτώση των πωλήσεών της, εκτιμά μακροπρόθεσμα καλύτερες δυνατότητες για τον τομέα του εταιρικού hardware και υπηρεσιών παρά για αυτόν των εκτυπωτών και PC.


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω σχεδίου αναδιάρθρωσης και έχει ανακοινώσει δεκάδες χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας μέσα στα τελευταία χρόνια. Επίσης, τον Αύγουστο ανακοίνωσε μείωση των κερδών παρά την αύξηση στα έσοδα, στην οποία βοήθησε η βελτίωση στις πωλήσεις των PC. Η ΗΡ τελεί υπό πίεση λόγω της «επέλασης» εταιρειών όπως η κινεζική Lenovo, που άλλωστε την «εκθρόνισε» το 2012, κατακτώντας τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή PC στον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1939 από τον Μπιλ Χιούλετ και τον Ντέιβ Πάκαρντ σε ένα γκαράζ στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Θεωρείται ως μια από τις εταιρείες που διαμόρφωσαν τη Σίλικον Βάλεϊ και την «επανάσταση» των προσωπικών υπολογιστών- ωστόσο τα τελευταία χρόνια δείχνει να πλήττεται από την άνοδο των mobile συσκευών.

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ