2014-10-09 21:32:14
Φωτογραφία για Μίνι ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν εκτός
Ένας μίνι ανασχηματισμός είναι στα σχέδια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Κριτήριο για την παραμονή ή την αποχώρηση δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα τις δουλειάς που έχουν αποδώσει. Πολλά από τα κυβερνητικά στελέχη έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα κατά καιρούς με τις δηλώσεις τους στα τηλεοπτικά παράθυρα. Οι “γκάφες” τους έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα τον κ. Σαμαρά.

Άλλωστε, ο κ. Σαμαράς από τον τελευταίο ανασχηματισμό που είχε πραγματοποιηθεί είχε ξεκαθαρίσει στους υπουργούς και τους βουλευτές του ότι πρέπει να μειώσουν τις εμφανίσεις τους στα τηλεοπτικά παράθυρα και να προσέχουν τις δηλώσεις τους (σσ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε μείνει εκτός ανασχηματισμού γι αυτόν ακριβώς το λόγο και ύστερα ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ). Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία δεύτερη και... καταϊδρωμένη έχουν θορυβήσει τον κ. Σαμαρά Με αφορμή λοιπόν, την αναγκαία αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος από την 1η Νοεμβρίου θα αναλάβει το νέο χαρτοφυλάκιο στις Βρυξέλλες, θα προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό. Ο μίνι ανασχηματισμός πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα δουν την πόρτα της εξόδου είναι και ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.


Ποιοι θα δουν την πόρτα της εξόδου

Σε ό,τι αφορά τον Αργύρη Ντινόπουλο, φαίνεται πως καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη, σχετικά με τον έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων υπαλλήλων, και ειδικότερα η φράση του υπουργού Εσωτερικών «ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου».

Αργότερα, ο κ. Ντινόπουλος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά το κακό είχε γίνει, όπως φάνηκε και από την απόφαση του πρωθυπουργού για το ποιος θα ανοίξει τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρώτος τη τάξει υπουργός, δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών, παραγκωνίσθηκε, για να αναλάβει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Σε ό,τι αφορά την Σοφία Βούλτεψη, φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα η δήλωσή της, με αφορμή τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ότι «είναι χαμένα χρήματα όσα επένδυσαν οι Έλληνες στην αγορά ακινήτων» και πως η ίδια δεν έχει ακίνητα στο όνομά της.

Η τοποθέτησή της προκάλεσε αντιδράσεις και θεωρήθηκε ότι θίγει το κοινό αίσθημα. Ακόμη και η προσπάθειά της να ανασκευάσει ήταν άκομψη, καθώς μίλησε για «γκεμπελίσκους» παραποίησαν το νόημα της φράσης της.

Πηγή: sofokleousin
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ