2014-10-10 04:23:07
Φωτογραφία για Ελ. Κουντουρά: «Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής που θα δώσει ελπίδα στα παιδιά μας»
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που μπορώ να εμπιστευτώ, σε μια κυβέρνηση που δεν λέει άλλα πριν τις εκλογές και άλλα μετά τις εκλογές, σε μια κυβέρνηση που είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό, σε μία κυβέρνηση που δεν τάζει και δεν υπόσχεται μόνο για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού ή για να παραμείνει στην εξουσία.

Θα ήθελα να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που η πολιτική της θα προάσπιζε το εθνικό συμφέρον. Θα ήθελα να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που σέβεται και εφαρμόζει το Σύνταγμα. Όμως, δεν μπορώ να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που με τη λαθεμένη της πολιτική και τις άστοχες επιλογές της έχει φέρει την Ελλάδα σε αδιέξοδο.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Έχουμε ένα χρέος που είναι μη βιώσιμο. Είμαστε στην τέταρτη θέση σε ποσοστό φτώχειας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται με τα αντιαναπτυξιακά μέτρα λιτότητας έχουν δημιουργήσει ενάμισι εκατομμύριο ανέργους και έχουν οδηγήσει εξίμισι εκατομμύρια Έλληνες στα όρια της φτώχειας και τους νέους μας σε μετανάστευση.


Έχουν καταστρέψει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ έχει απαξιωθεί η περιουσία μας και οι ληστρικοί φόροι θα μας τη δημεύσουν πολύ σύντομα. Φυσικά έχουν διαλυθεί τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν μείνει, οι δομές του κοινωνικού κράτους, όπως και οι δομές της υγείας και της παιδείας.

Πάνω απ’ όλα όμως, μας έχετε εγκλωβίσει σε μια παθητική αποδοχή των γεγονότων και έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία.

Αυτό εσείς το λέτε «success story». Θα σας έλεγα ότι αυτό προκαλεί ευθυμία σαν σύντομο ανέκδοτο στις παρέες μας. Όμως, δεν προκαλεί ευθυμία η λέξη «Τιτανικός» που χρησιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι δηλώσεις περί διεφθαρμένης χώρας που διέσυραν την Ελλάδα παγκοσμίως εκείνη τη γκρίζα περίοδο του 2009-2010. Και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ με το οποίο σήμερα συγκυβερνάτε και φέρει τεράστια ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο της χώρας.

Θα πρέπει επιτέλους να έρθουν στο φως τα πραγματικά αίτια και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε τότε την κρίση του χρέους που μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στο περίφημο PSI που «έφαγε» όλα τα αποθεματικά των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και των μικροομολογιούχων, στα μνημόνια και την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στην τρόικα και τους δανειστές.

Όπως φυσικά καταλαβαίνετε, αναφέρομαι στη μία και μόνη εξεταστική Επιτροπή, την οποία υποσχεθήκατε και δεν κάνατε ποτέ.

Λέτε ότι σκίζετε τα μνημόνια κάθε μέρα και σελίδα-σελίδα, αλλά δεν λέτε ότι υπάρχουν οι διατάξεις και οι νόμοι των μνημονίων που μας υποχρεώνουν σε πάρα πολύ αυστηρή επιτήρηση από τους δανειστές, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως πρόσφατα ο κ. Ντράγκι, που φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να έχουμε ρευστότητα εάν δεν τηρούμε αυστηρά το πρόγραμμα του μνημονίου. Μην λέτε, λοιπόν, στον κόσμο και μην τον εξαπατάτε ότι στο τέλος του χρόνου βγαίνουμε από το μνημόνιο.

Με την ψήφο εμπιστοσύνης μας, θέλετε να συμμετέχουμε σε ένα σχέδιο εξαπάτησης του ελληνικού λαού για άλλη μια φορά, αφού, όπως είπα, λέτε ότι θα τελειώσει το μνημόνιο στο τέλος του χρόνου. Όμως, δεν λέτε ότι απλώς τελειώνουν οι δόσεις και ταυτόχρονα αποκρύπτετε ότι είναι εδώ οι τετρακόσιοι εξήντα δύο εφαρμοστικοί νόμοι. Επίσης, λέτε ότι θα ζητήσετε από το ΔΝΤ να διακόψει την περαιτέρω χρηματοδότηση και να βγούμε στις αγορές, αλλά δεν λέτε ότι δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αν δεν εγγυηθεί η Ευρώπη.

Μιλάτε για φοροελαφρύνσεις και για το φόρο αλληλεγγύης, ο οποίος υπενθυμίζω ότι ήταν προσωρινός, όπως και ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος τώρα όχι μόνο μονιμοποιείται, αλλά μας λέτε ότι αυτόν το μόνιμο φόρο θα τον ελαφρύνετε κατά 30%.

Φέρνετε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και δεν λέτε ότι στο καθολικό πρόγραμμα, οι πόροι και τα χρήματα θα βρεθούν από τη μείωση δαπανών πρόνοιας. Και εννοώ ότι δεν το λέτε στον κόσμο, γιατί αυτό γράφεται στη σελίδα 33 του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Από τη μία, λέτε ότι ενδιαφέρεστε για τους ανέργους, μειώνετε όμως τις δαπάνες για επιδόματα ανεργίας και, από την άλλη, δεν έχετε εκμεταλλευτεί τα 9,7 δισεκατομμύρια που διέθεσε φέτος η Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ζητάτε τις εκατό δόσεις από την τρόικα, η οποία δεν σας επιτρέπει να κάνετε και στέλνετε τους Έλληνες ή στη φυλακή ή τους δημεύετε τις περιουσίες.

Διαφημίζετε ένα λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά αποκρύπτετε στον ελληνικό λαό ότι χρωστάτε στους ιδιώτες, ότι κόβετε το επίδομα πολυτέκνων, αναπήρων, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις των Ποντίων. Υπάρχουν συνταξιούχοι - περίπου τριακόσιες πενήντα χιλιάδες - που τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχουν ακόμα εισπράξει τη σύνταξή τους.

Πραγματικά σας λέω ψάχνουμε καλοπροαίρετα αιτίες για να τοποθετηθούμε θετικά απέναντι στο - εντός εισαγωγικών - «έργο» της Κυβέρνησής σας, αλλά αδυνατούμε. Ακόμη και στο καίριο ζήτημα της φοροδιαφυγής δεν έχετε δείξει καμία πρόοδο, εκτός βέβαια από το ηλεκτρονικό πλήρες φακέλωμα των μισθωτών και συνταξιούχων που πληρώνουν τελικά το λογαριασμό.

Δεν ακουμπήσατε το λαθρεμπόριο, δεν ακουμπήσατε τους μεγαλοοφειλέτες. Έχετε αφήσει πολυεθνικές που χρωστάνε βεβαιωμένα τεράστια φορολογικά πρόστιμα - γερμανικές πολυεθνικές εταιρείες. Δεν ακουμπήσατε τη λίστα Λαγκάρντ, …όπου βγαίνει η κυρία Λαγκάρντ και λέει «τι να κάνουμε, αφού δεν υπάρχει πρόοδος στη φοροδιαφυγή, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να τα παίρνουμε από τους φτωχούς Έλληνες».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε κάνει πάρα πολλές προτάσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, τις οποίες εσείς έχετε απαξιώσει. Έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνών ευκαιριών για κερδοσκόπους. Δυστυχώς, βαφτίζετε «μεταρρυθμίσεις» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συμφωνείτε με την τρόικα για να βγουν τα σπίτια των Ελλήνων στο σφυρί. Ζητάνε να μειώσετε τους μισθούς και τις συντάξεις περαιτέρω και το κάνετε και τελικά δεν ζούμε με υγιές χρήμα.

Αυτό που είναι πολύ θλιβερό είναι ότι με την πολιτική σας ζούμε με δανεικά που μεγαλώνουν το χρέος, ζούμε με φόρους που δημεύουν τις περιουσίες μας και αφαιρούν τη ρευστότητα από την αγορά. Δεν ζούμε με χρήματα από πλούτο ελληνικό, από την παραγωγή, απ’ αυτήν την ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε και που εσείς εξαγγέλλετε και που δεν έρχεται ποτέ γιατί απλά δεν έχετε εθνικό σχέδιο.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να συναινέσουμε σ’ αυτήν την πολιτική. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, μια πολιτική που θα δώσει ελπίδα στα παιδιά μας, αλλά πάνω απ’ όλα προοπτική στη χώρα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ