2014-10-10 14:18:38
Φωτογραφία για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΤΥΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
Τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού στόχου ευρύτατης συνεργασίας με εναλλασσόμενη πρωθυπουργία των αρχηγών των κομμάτων που θα συμμετάσχουν, πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Υπενθύμισε ότι από το 2010 έλεγε ότι «καμιά μονοκομματική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του τότε Πρωθυπουργού και συνέχισε: «Σήμερα λοιπόν επανέρχομαι στην πρόταση ευρύτατης συνεργασίας για κυβέρνηση ειδικού στόχου, υπό Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλασσόμενη πρωθυπουργία των αρχηγών των κομμάτων που θα συμμετάσχουν».

«Μια τέτοια κυβέρνηση θα καταστήσει τη χώρα ισχυρότερη στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Με απόσβεση; Με πάγωμα; Με επιμήκυνση; Ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα», πρόσθεσε. Ακόμη ο κ. Κρεμαστινός πρότεινε «να υπάρξει άμεσα συνταγματική μεταβολή, βάσει της οποίας οι εκλογές θα προκηρύσσονται μόνο όταν η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη».


Όχι σε εκλογές, αλλά και όχι στην κυβέρνηση, λέει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης. Μιλώντας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο κ. Αηδόνης ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η άρνησή του σήμερα «δεν επιζητά την αποσταθεροποίησή της».

Από την άλλη, το ενδεχόμενο να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού απέκλεισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Σκάι. «Εμάς δεν μας αφορούν αυτά τα σενάρια. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και θα μας βγάλει από το μνημόνιο και από την κρίση. Κατά συνέπεια δεν ψάχνουμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική» ξεκαθάρισε ο κ. Σκουρλέτης. Αυτό, συνέχισε, «το κάνουν αυτοί που αισθάνονται υπεύθυνοι (…) που οδήγησαν μέχρι εδώ τη χώρα και οι οποίοι καλώς ή κακώς όσο και να προσπαθούν να αναζητούν συνυπεύθυνους, δεν θα τα καταφέρουν». 

«Η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Βλάχος, διάφορα άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, ο κ. Λυκούδης εκτός, λένε, κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μήπως τελικά, πέραν αυτού που αναπτύσσουν ως πρόταση, μήπως στέλνουν κι ένα μήνυμα και στον κ. Σαμαρά; Μήπως πρώτα και κύρια απευθύνεται στον κ. Σαμαρά αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Μήπως είναι μια επανάληψη της υπόθεσης αμφισβήτησης Παπανδρέου που κατέληξε στον Παπαδήμο για να συνεχιστεί όμως η ίδια πολιτική;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ