2014-10-11 15:56:07
Φωτογραφία για Νέο ξεκίνημα για την Εθνική
Αναλαμβάνοντας την Εθνική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε ξεκαθαρίσει πως θα είναι τεράστια αποτυχία αν δεν προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Το υποστήριξε τούτο, καθώς στον 6ο προκριματικό όμιλο που κληρώθηκε, έχει αντιπάλους τη Ρουμανία, τη Φινλανδία, τη Βόρειο Ιρλανδία, την Ουγγαρία και τους Νήσους Φερόε.

Σίγουρα, η εκκίνηση δεν ήταν αυτή που ονειρευόταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Η ήττα από τη Ρουμανία με 1-0 στο άδειο από θεατές Καραϊσκάκη, υποχρεώνει τώρα τους διεθνείς να πορευτούν στον μονόδρομο της νίκης τόσο στο αποψινό (21.45) παιχνίδι με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι, όσο και στην αναμέτρηση της Τρίτης με τη Βόρειο Ιρλανδία στο Φάληρο.

Ασφαλώς και για την Εθνική μας ομάδα προέχει το ραντεβού με τους Φινλανδούς, οι οποίοι στηρίζουν το παιχνίδι τους στην ταχύτητα και στη δύναμη. Θυμίζουμε πως στην 1η αγωνιστική επικράτησαν εκτός έδρας του «αδύναμου κρίκου» του ομίλου, των Νήσων Φερόε με 3-1
. Η ομάδα της Σκανδιναβίας επιλέγει σύστημα 4-5-1 έχοντας τον Πούκι στην κορυφή της επίθεσης. Πάντως, οι δύο μεσοεπιθετικοί της, ο Ρίσκι και ο Ερεμένκο είναι ικανοί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Ισως ο πιο γνωστός παίκτης της Φινλανδίας στη χώρα μας είναι ο Περπαρίμ Χετεμάι, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Ο αρχηγός της, ο Νίκλας Μοϊσάντερ ανήκει στο δυναμικό του Αγιαξ.

Τι σκοπεύει, λοιπόν, να πράξει απόψε ο Ρανιέρι; Βέβαιο είναι πως πρέπει να πορευτεί χωρίς πέντε διεθνείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Αναφερόμαστε στους Χολέμπας, Χριστοδουλόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κονέ και Τζαβέλλα. Στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρίσκονται οι: Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Διούδης, Τοροσίδης, Βύντρα, Γιαννούλης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σκόνδρας, Μόρας, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Σάμαρης, Τζιόλης, Μάνταλος, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς, Αθανασιάδης και Καρέλης.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, φαίνεται πως ο Ιταλός τεχνικός προβληματίζεται για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εκεί, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ο Γιαννούλης ή ο Σταφυλίδης, αλλά και ο Τοροσίδης ο οποίος, όμως, ταλαιπωρείται από οσφυαλγία και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Βύντρα θα είναι η επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Επιπλέον, υπάρχει δίλημμα για τον παίκτη που θα προτιμηθεί για την κορυφή της επίθεσης, με τους Μήτρογλου και Αθανασιάδη να έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Δίχως να πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης, οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου (ή Αθανασιάδης) συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να παίξουν από την αρχή. Στα άλλα αποψινά ματς του ομίλου μας, η Ρουμανία θα υποδεχθεί την Ουγγαρία (19.00), ενώ η Βόρειος Ιρλανδία αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Νήσους Φερόε. Την Τρίτη, οπότε και θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής, η Εθνική μας θα υποδεχθεί τη Βόρειο Ιρλανδία, η Φινλανδία τη Ρουμανία και οι Νήσοι Φερόε την Ουγγαρία.

Η δράση συναρπάζει σε δύο ακόμη ομίλους

Δράση σε δύο ακόμη ομίλους -πλην της Εθνικής μας- έχει το σημερινό πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Αναμφίβολα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις του 4ου ομίλου, εκεί όπου η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γερμανία δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Πολωνία. Η Σκωτία υποδέχεται τη Γεωργία, ενώ η Ιρλανδία έχει το ευκολότερο έργο, ίσως από όλες τις ομάδες της προκριματικής φάσης, καθώς φιλοξενεί το αδύναμο Γιβραλτάρ, που στην πρεμιέρα είχε γνωρίσει στην έδρα του τη συντριβή από την Πολωνία με 7-0.

Θυμίζουμε πως στην 1η αγωνιστική, η Γερμανία είχε νικήσει εντός έδρας τη Σκωτία με 1-0, ενώ η Ιρλανδία είχε επικρατήσει μέσα στη Γεωργία με 2-1. Για την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής: Γερμανία - Ιρλανδία, Πολωνία - Σκωτία και Γιβραλτάρ - Γεωργία. Για τον 9ο όμιλο που είναι ο μοναδικός με πέντε ομάδες, η Αλβανία θα φιλοξενήσει σήμερα τη Δανία και η Αρμενία τη Σερβία. Ρεπό έχουν οι Πορτογάλοι οι οποίοι προετοιμάζονται για τον εκτός έδρας αγώνα της Τρίτης με τη Δανία (Σερβία - Αλβανία το άλλο ματς της 3ης αγωνιστικής). Υπενθυμίζουμε πως στην 1η αγωνιστική, η Εθνική Αλβανίας είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη νικώντας εκτός έδρας την Πορτογαλία με 1-0. Ενα αποτέλεσμα που οδήγησε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου στην απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, δίνοντας το τιμόνι της στον πρώην ομοσπονδιακό  τεχνικό  της  Εθνικής  μας,  Φερνάντο  Σάντος.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής του 3ου, του 5ου ομίλου και του 7ου ομίλου. Η Ισπανία αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο εκτός έδρας ματς με το Λουξεμβούργο για τον 3ο όμιλο. Στους άλλους δύο αγώνες θα παίξουν Ουκρανία - Σκόπια και Λευκορωσία - Σλοβακία. Το φαβορί του 5ου ομίλου, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Εσθονία, ενώ η Λιθουανία θα υποδεχθεί τη Σλοβενία. Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με το παιχνίδι του Σαν Μαρίνο με την Ελβετία. Για τον 7ο όμιλο ξεχωρίζει ο αγώνας της Αυστρίας με το Μαυροβούνιο, καθώς τόσο η Ρωσία όσο και η Σουηδία αναμένεται να φθάσουν στο τρίποντο σχετικά άνετα στις εντός έδρας αναμετρήσεις τους με τη Μολδαβία και το Λιχτενστάιν αντίστοιχα.

Αγώνες της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν και τη Δευτέρα. Στον 1ο όμιλο, η Εθνική Ολλανδία ταξιδεύει στη μακρινή Ισλανδία, ενώ και οι βασικοί αντίπαλοί της, η Τσεχία και η Τουρκία παίζουν επίσης εκτός έδρας με το Καζαχστάν και τη Λεττονία αντίστοιχα. Για τον 2ο όμιλο, η Κύπρος (που έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα, νικώντας εκτός έδρας τους Βόσνιους) δοκιμάζεται στην Ουαλλία, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο αγώνας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με το Βέλγιο. Επίσης, η Ανδόρα φιλοξενεί το Ισραήλ. Τέλος, στον 8ο όμιλο ξεχωρίζει ο αγώνας της Νορβηγίας με τη Βουλγαρία. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Κροατία - Αζερμπαϊτζάν και Μάλτα - Ιταλία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ