2014-10-12 14:01:08
Φωτογραφία για ΣΑΠΕΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ» ΑΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
«Αυτό που είναι δυνατό σήμερα, για έξοδο στις αγορές, δε θα είναι απαραίτητα εφικτό σε έξι μήνες ή ένα χρόνο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, σε μια από τις πρώτες τοποθετήσεις υψηλόβαθμοι Ευρωπαίου αξιωματούχου για το ενδεχόμενο πρόωρης εξόδου της χώρας μας από το πρόγραμμα στήριξης του Ταμείου. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι «προσεκτική» αν τελικά αποφασίσει να τερματίσει πρόωρα το δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ, καθώς η προσβασιμότητα στις αγορές με αποδεκτά επιτόκια δεν είναι κάτι δεδομένο σε βάθος χρόνου, προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μέσω συνέντευξής στο πρακτορείο Bloomberg.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές προσπάθειες και σήμερα βρίσκεται σε μια κατάσταση που είναι πολύ ευκολότερη σε σχέση με το παρελθόν. Έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις αγορές, όμως αυτό πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο, καθότι αυτό που είναι δυνατό σήμερα δε θα είναι απαραίτητα εφικτό σε έξι μήνες ή ένα χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.


Πρόκειται για μια από τις πρώτες τοποθετήσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου από κάποιον από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εξέλθει πρόωρα από το πρόγραμμα του Ταμείου, που κανονικά λήγει τον Μάρτιο του 2016 και να καλύπτει τις ανάγκες της από τις αγορές το 2015.

Η σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ