2014-10-12 18:06:14
Φωτογραφία για REUTERS: «ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ»
Εξερευνούν και το πλάνο Β"

Την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σχολιάζει με δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Συγκεκριμένα περιγράφεται η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας μετά την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και την προσπάθεια των κομμάτων που κυβερνούν να εξασφαλίσουν ικανή πλειοψηφία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οι διεθνείς πιστωτές και κυρίως η Γερμανία είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την βιωσιμότητα της κυβέρνησης Σαμαρά, προκειμένου να αποφευχθεί το ρίσκο της πολιτικής αστάθειας από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Reuters.

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός οικονομολόγος και πρώην μέλος της ομάδας Task Force, Jens Bastian, δήλωσε ότι «οι Γερμανοί στηρίζουν τον Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ, αλλά εξερευνούν και το πλάνο Β», ενώ η Μιράντα Ξαφά, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδα στο ΔΝΤ, εκτίμησε ότι «ούτε το ΔΝΤ αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανόν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να έχει μια καθαρή έξοδο όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ