2014-10-13 14:47:09
Φωτογραφία για Μειωμένος ή και μηδενικός ΕΝΦΙΑ για 800.000 πολίτες...
Με βάση τις φορολογικές δηλώσεις η Γενική Γραμματεία Εσόδων έκανε τη διασταύρωση εισοδημάτων και ακινήτων και έτσι εντόπισε τους δικαιούχους των εκπτώσεων και απαλλαγών.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι φορολογούμενοι θα δουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Taxisnet, τα εκκαθαριστικά με μειωμένο ή μηδενικό ΕΝΦΙΑ.

Αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, ανέργους, πολύτεκνους και ανάπηρους οι οποίοι είτε δικαιούνται έκπτωση 50% ή ακόμα και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, όπου αρχικά είχαν υπολογιστεί ότι θα πρέπει να πληρώσουν το φόρο, όπως οι υπόλοιποι.

Αυτός ο νέος υπολογισμός θα γίνει αυτόματα, χωρίς οι φορολογούμενοι να χρειαστεί να προσκομίσουν παραστατικά, μεταβαίνοντας στις εφορίες.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχει καθόλου στοιχεία για τα φορολογικά προφίλ, καθώς κατηγορίες φορολογουμένων λόγω χαμηλού ή μηδενικού εισοδήματος δεν ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και δεν είναι καταγεγραμμένοι στο σύστημα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ