2014-10-14 05:26:10
Φωτογραφία για Κύπρος: Ελεύθερος ένας εκ των υπόπτων στην υπόθεση του πίνακα του Degas
Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο 44χρονος που κρατείτο ως ύποπτος σε σχέση με την υπόθεση κλοπής του πανάκριβου πίνακα του Γάλλου Ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Edgar Degas, ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού επιφύλαξε για αύριο την απόφαση του σε σχέση με την κράτηση του δευτέρου υπόπτου, 53χρόνων.

Αύριο λήγει και το διάταγμα κράτησης του 55χρόνου Ρώσου που κρατείται για την ίδια υπόθεση και αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο Δικαστήριο.

Ο 44χρονος ταξιτζής, που είχε αναλάβει να μεταφέρει τον 55χρονο Ρώσο στα διάφορα ραντεβού που είχε με τον 70χρονο ιδιοκτήτη του πίνακα, αφέθηκε ελεύθερος από την Αστυνομία, ενώ στο δικαστήριο οδηγήθηκε ο 53χρονος, που μαζί με τον 55χρονο Ρώσο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά της οικίας του παραπονούμενου στην Απαισιά και της συλλογής από πίνακες.

Η διαδικασία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το απόγευμα, με τους δικηγόρους υπεράσπισης να αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξη του ίδιου του πίνακα και να θέτουν θέμα σωστής διαχείρισης του χρόνου από τους αστυνομικούς ανακριτές.


Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμη πως ο 53χρονος φέρεται ως το άτομο που είχε λάβει κλήση από το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δυο προσώπων που συνελήφθησαν χθες για την υπόθεση, το οποίο εξέπεμπε σήμα από την περιοχή της Απαισιάς, την ώρα της διάρρηξης της κατοικίας.

Παρά τις συλλήψεις και τις συνεχείς έρευνες της Αστυνομίας, ο πίνακας των 6 εκατομμυρίων ευρώ, παραμένει άφαντος και δεν αποκλείεται να έχει ήδη μεταφερθεί στο εξωτερικό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ