2014-10-14 08:48:47
Φωτογραφία για Δυτική Αχαΐα: Όλη η ιστορία του τόπου σε ένα Λεύκωμα
Λεύκωμα το οποίο θα «ρουφήξει» όλη την ιστορία του τόπου και θα αναδείξει φανερά και μυστικά πολιτιστικά και ιστορικά μονοπάτια του δήμου δυτικής Αχαΐας, αναμένεται να εκδώσει ο δήμος δυτικής Αχαΐας.

Την εισήγηση για τη δημιουργία του Λευκώματος έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος.

Το 4ο θέμα στην ημερήσια διάταξη:

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον καθορισμό του τρόπου δημοπράτησης του έργου: «ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΗ», ψήφισαν υπέρ οι σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης Χρ. Νικολάου και της μείζονος αντιπολίτευσης Διον. Γκοτσούλια, ενώ κατά ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Θανόπουλος και δήλωσε παρών» ο Π. Κουνάβης, εξηγώντας ότι θα ήθελε να είχε διαβάσει και ενημερωθεί νωρίτερα για το θέμα. «Ψηφίζω «παρών» γιατί δεν το γνωρίζω, παρακαλώ να σημειωθεί στα πρακτικά», πρόσθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΚΙΔΑ.


Όπως ανάφερε ο κ. Ραυτακόπουλος το Λεύκωμα, θα περιλαμβάνει μια πλήρη περιγραφή της επικράτειας του δήμου δυτικής Αχαΐας σε όλα τα επίπεδα, ενώ θα περιέχει και χρηστικές πληροφορίες. «Στόχος μας η ανάδειξη της ιστορίας μας, των μνημείων, των χωριών μας, της κουλτούρας και όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας που είναι πάρα πολλά», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το Λεύκωμα θα κυκλοφορήσει σε 3.000 αντίτυπα και σε ηλεκτρονική μορφή.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Διονύσης Γκοτσούλιας: «Πρέπει να προσέξουμε γιατί επειδή αφορά προβολή του δήμου, απαιτείται έγκριση του υπουργείου Τουρισμού. Και πρέπει να γίνει αυτό μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, διαφορετικά θα χάσουμε την ευκαιρία της χρηματοδότησης».

Τον κ. Γκοτσούλια καθησύχασε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι έχει ήδη ληφθεί η έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ