2014-10-14 19:24:07
Φωτογραφία για Πύργος: Κατάληψη χθες σε 2ο και 4ο Λύκειο Πύργου
Οι πρώτες καταλήψεις στα σχολεία ένα μόλις μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έκαναν την εμφάνισή τους στον Πύργο. Έτσι χθες δύο Λύκεια, το 2ο και το 4ο Λύκειο Πύργου δεν έκαναν μάθημα, αφού το πρωί με την έλευσή τους στο σχολείο, οι μαθητές δεν μπήκαν στις τάξεις και ενημέρωσαν τους Δ/ντές τους ότι πρόκειται να προβούν σε κατάληψη. Το πιο βασικό τους αίτημα ήταν η άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών έξω από το χώρο του σχολείου τους, ενώ έθεσαν και μια σειρά άλλων αιτημάτων όπως οι δυσκολίες του νέου εκπαιδευτικού συστήματος και οι ελλείψεις καθηγητών, κυρίως Οικονομολόγων, αφού σε αρκετά Λύκεια δεν διδάσκονται ούτε τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας, ενώ γίνεται προσπάθεια από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας να καλυφθούν προσωρινά αυτά τα κενά από τους υπάρχοντες καθηγητές.

Στο 4ο Λύκειο Πύργου όπως μας είπε ο Δ/ντής του σχολείου κ. Κ. Λιατσής, οι μαθητές τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους και τον διαβεβαίωσαν ότι η κατάληψη είναι συμβολική και σήμερα θα επιστρέψουν στα θρανία, ενώ χθες έκαναν πορεία στην πόλη του Πύργου
. Με την σειρά τους οι Δ/ντές του 2ου και 4ου Λυκείου ενημέρωσαν τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Δημητρέλλο, ο οποίος μας ανέφερε ότι την περασμένη Παρασκευή ειδικά για το θέμα των σκουπιδιών είχε μιλήσει και με τον δήμαρχο και του μετέφερε το αίτημα να μαζευτούν άμεσα τα απορρίμματα μπροστά από τα σχολεία, αίτημα που είχε υποβληθεί και εγγράφως από πολλές σχολικές μονάδες της πόλης αλλά και από την Δ/νσης Δευτεροβάθμιας. «Τα σκουπίδια έχουν αρχίσει σιγά- σιγά να μαζεύονται από το δήμο, οπότε κατάληψη για το θέμα αυτό από αύριο δεν θα υφίσταται».

Όσον αφορά τις ελλείψεις καθηγητών, ο κ. Δημητρέλλος σημείωσε ότι τα περισσότερα κενά έχουν καλυφθεί σε γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας, υπάρχουν σαφώς κάποιες ελλείψεις ακόμα και κυρίως στους Οικονομολόγους, αφού αρχικά υπήρχαν 13 κενά και τώρα μειώθηκαν στα 9 και γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν προσωρινά αυτές οι θέσεις από τους υπάρχοντες που πάνε σε δύο και τρία σχολεία ταυτόχρονα, αλλά και από παρεμφερείς ειδικότητες εκπαιδευτικών. « Τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν ικανοποιητικά, ωστόσο η προσπάθεια εκ μέρους μας συνεχίζεται» σημείωσε ο κ. Δημητρέλλος.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ