2014-10-14 20:00:10
Φωτογραφία για Εικόνες ντροπής στα Ιωάννινα - Παραμένει ερείπιο το παλιό πανεπιστήμιο [photos]
Με μονομερείς ενέργειες, χωρίς καν να ενημερώσει τη Γιαννιώτικη κοινωνία και κυρίως τους... τοπικούς φορείς, το υπουργείο Οικονομικών, διαμέσου του ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει να βγάζει καθημερινά στο... σφυρί οικοδομικά φιλέτα στα Γιάννενα. 

Την ίδια στιγμή όμως συνεχίζεται η οικονομική αιμορραγία του δημοσίου στην περιοχή που πληρώνει κάθε μήνα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να στεγάζει στα Γιάννενα δημόσιες υπηρεσίες, διάσπαρτες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ιωαννιτών αλλά και άλλων δημόσων φορέων. 

Ταυτόχρονα οι εγκαταστάσεις του παλιού Πανεπιστημίου στον οδό Δομπόλη, παραμένουν όχι μόνο αναξιοποίητες αλλά ερειπωμένες, ενώ σε κάποιες περιπώσεις ακόμα και επικίνδυνες για τους πολίτες που διασχίζουν το χώρο προκειμένου να επισκεφτούν τη ΔΟΥ! Αντί, όμως σε περίοδο κρίσης, οι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να αποτελέσουν πηγή εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων, ακόμη και σήμερα παραμένουν ερειπωμένες! Εκεί που άλλοτε άκμαζε το τρίτο κατά σειρά ίδρυσης ΑΕΙ της χώρας, σήμερα κυριαρχούν τα χαλάσματα, τα σκουπίδια και η θλίψη. 


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο χώρο! Τον Μάρτιο του 2007 ο τότε Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πανοζάχος πανηγύριζε ότι μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) μέσα σε ένα μόλις χρόνο θα αξιοποιούσε το χώρο και τα στέγαζε εκεί υπηρεσίες του δημοσίου.

 Πιο συγκεκριμένα, το... "Γεφύρι της Άρτας" που ακούει στο όνομα... ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος ''Δόμπολη'', θα στέγαζε 16 Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και συνολικά 350 υπαλλήλους, με διάρκεια της σύμπραξης τα 25 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του ανακαινισμένου κτιρίου. Με τον προϋπολογισμό του έργου να φτάνει τα 16 εκ. ευρώ, υπολογιζόταν τότε, ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2008 το παλιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μεταμορφωνόταν σε ένα πραγματικό στολίδι! 

Πως φτάσαμε από τις ΣΔΙΤ του Πανοζάχου το 2007 στο... τίποτα το 2014, είναι γνωστό και οφείλεται στη αδράνεια όλων όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τον τόπο. Είναι γνωστές και έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες των βουλευτών, των Νομαρχών Νίκου Ζαρμπαλά και Αλέκου Καχριμάνη. Αν σε αυτές προσθέσετε και ολίγη από... Δημήτρη Πανοζάχο, Δήμητρα Μπάστα, Ηλία Θεοδωρίδη και Βίκυ Ευταξά... έδεσε το γλυκό των ευθυνών Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ