2014-10-15 02:23:07
Φωτογραφία για ΝΤΡΟΠΗ! Το Μουσείο της Χώρας ... πάει για κλείσιμο [photos]
Το Μουσείο της Χώρας ένα από τα σημαντικότερα της προκλασσικής περιόδου, ιδρύθηκε από την Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία, αμέσως μετά την λήξη των ερευνών... των δύο επιφανών αρχαιολόγων, του Σπυρίδωνος Μαρινάτου και του Carl Bleqen στο λεγόμενο "Παλάτι του Νέστορος".

Η Χώρα βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας, και 3 χιλ. νοτιότερα βρίσκονται τα ΠΕΡΙΦΗΜΟ, πλην κλειδομανταλωμένο ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ για 3 χρόνια, ΤΟ ΠΑΛΆΤΙ του Νέστορα .

Αν και η "ΧΩΡΑ" 'εχει πάνω από 6.000 ψυχές (χώρια οι αρχαιολόγοι και αρχαιοκάπηλοι) όπως αναφέρεται στη προηγούμενη ανάρτηση, τα σαΐνια του Κικίλια, αποφάσισαν να κλείσουν το αστυνομικό σταθμό, και τα θύματα/πολίτες θα περιμένουν το μακρύ χέρι του νόμου να τους προστατέψει από 50 χιλ. μακρυά, την Καλαμάτα.

Στη νεότερη Ιστορία έχουμε το Μάιο του1825 τη μάχη στο Μανιάκι, με τον Παπαφλέσσα. Στο κεφαλόβρυσο υπάρχουν ακόμα τα πλατάνια που έκαψε ο Ιμπραήμ εκείνες τις μέρες. Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες , για τους πολιτικούς της περιοχής, αφού κανείς τους δεν έχει "επενδύσει" σε αυτή την αγροτική Πελοποννησιακή γωνιά.


Ούτε ότι η σπουδαιότητα και το πλήθος των προϊστορικών ευρημάτων, κυρίως της Μυκηναϊκής εποχής, που υπάρχουν στο μουσείο το καθιστούν πάρα πολύ σημαντικό.

Για να καταφέρουν όμως να το υποβαθμίσουν (και κατά την γνώμη μας στη συνέχεια να το κλείσουν) αφαίρεσαν τα σημαντικότερα σπάνια και ανυπολόγιστου αξίας αρχαία χρυσά εκθέματα, αφήνοντας άδειες τις βιτρίνες , και ένα μικρό κωλόχαρτο που γράφει "υπό συντήρηση".

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου δεν έχουν ιδέα που τα πήγαν , και πότε η αν θα ξαναγυρίσουν.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάγος, για να καταλάβει που πήγαν , αλλά και που το πάνε οι συνεργάτες της κ.Μενδώνη (που ζεί και αναπνέει μόνο για την Αμφίπολη, άντε και την... την αγαπημένη της εκπρόσωπο Τύπου Τάφων). Ούτε τις καμένες λάμπες δεν αλλάζουν.

Για κακή τους τύχη (και καιρό) υπάρχουν , ευτυχώς ψηφιακές αναμνήσεις (στο διαδίκτυο ΚΛΙΚ) των χρυσών εκθεμάτων, και οι ντόπιοι που ήταν περήφανοι για αυτά τα ευρήματα,θα τα πάρουν άγρια στο κρανίο αν μάθουν ότι τα έφαγε η....μαρμάγκα.

Βέβαια τώρα οι "υπεύθυνοι" έχουν δικαιολογία. Τα απομακρύναμε για προστασία (θα ισχυριστούν), αφού δεν υπάρχει αστυνομία στην περιοχή.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ