2014-10-15 15:12:59
Φωτογραφία για Πάτρα: Με διακοπή ρεύματος απειλούνται όσοι οφείλουν και δεν έχουν κάνει διακανονισμό στη ΔΕΗ
«Βραχνά» αποτελεί για πολλά νοικοκυριά στην Πάτρα και την ευρύτερη η περιοχή η πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κάτι τα χαράτσια και τα τέλη, κάτι η αξία του ηλεκτρικού, δεν αργεί να «φουσκώσει» ο λογαριασμός.

Αρκετοί που δεν είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό καθώς και αυτός δεν αποτελεί πάντα εύκολη υπόθεση να πληρωθεί, έβαζαν όσα χρήματα άντεχε η τσέπη τους μέσω ειδικού μηχανήματος που βρίσκεται στο κτίριο της ΔΕΗ και σε συγκεκριμένα τράπεζα, προκειμένου να κινείται ο λογαριασμός και να αποφεύγεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ωστόσο όπως πληροφορείται το thebest.gr πλέον αυτή η διαδικασία δεν διασφαλίζει τη μη διακοπή. Προ ημερών ήρθε σε Πατρινό ο λογαριασμός με την ειδοποίηση ότι απειλείται με διακοπή και ότι έχει δοθεί ο λογαριασμός στο συνεργείο που διακόπτει τις παροχές.

Όταν πήγε να πληρώσει μέσω του μηχανήματος είδε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι χρειάζεται να γίνει διακανονισμός, καθώς αυτός ο τρόπος αποπληρωμής δεν αποτρέπει τη διακοπή. Το ίδιο πληροφορήθηκε και από υπάλληλο της ΔΕΗ.


Προχωρώντας στο διακανονισμό χρειάστηκε επί τόπου να πληρώσει τη μία από τις 8 δόσεις και από εδώ και πέρα κάθε μήνα θα χρειάζεται να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό.

Με δεδομένη ωστόσο τη γενικότερη οικονομική κατάσταση κάποιοι χωρίς δεν μπορούν να ανταποκριθούν πάντα, ούτε στην τμηματική καταβολή του ρεύματος, με αποτέλεσμα τα καρδιοχτύπια λόγω των λογαριασμών να αυξάνονται.

Κύκλοι της ΔΕΗ αναφέρουν ότι ο διακανονισμός διασφαλίζει τους καταναλωτές από τη διακοπή γιατί εμφανίζεται να έχουν μια σταθερή αποπληρωμή και δεν κινδυνεύουν, ενώ διευκολύνονται να αποπληρώσουν σταδιακά τις οφειλές τους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τις περιπτώσεις που κάποια δόση δεν πληρώνεται πάνω στο μήνα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ