2014-10-16 01:11:07
Φωτογραφία για Οι εκλογές της ΕΝΠΕ, τα «μηδενικά» και τα … «παντελόνια»
Πυρά και ανεκδιήγητους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσαν μεταξύ τους, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης

Με αφορμή τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΝΠΕ, το youpress φέρνει στη δημοσιότητα όλο το παρασκήνιο από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης και της Παράταξης Αρναουτάκη στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Αγεφύρωτο είναι το χάσμα μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς εξαπέλυσαν ο ένας κατά του άλλου σε παρασκηνιακές συζητήσεις στην Αθήνα!

Αφορμή στάθηκαν οι εκλογές της (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή και η επιθυμία του Ευριπίδη Κουκιαδάκη να είναι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, να τον … «κόβει» με σταλινικό τρόπο, όπως  χαρακτηριστικά είπε ο αντιπεριφερειάρχης.


Οι εκλέκτορες της παράταξης Αρναουτάκη  αποτελούσαν το 1/3 του συνόλου των εκλεκτόρων των αυτοδιοικητικών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απ. Κατσιφάρα. Συγκεκριμένα οι Κρητικοί εκλέκτορες ήταν 13 σε σύνολο 40 των πασοκογενών αυτοδιοικητικών.

Σύμφωνα με τον αντιπερειάρχη Ηρακλείου, οι συσχετισμοί αυτοί έδιναν τη δυνατότητα στην παράταξη Αρναουτάκη να «επιβάλλει» (αν και δεν φημίζεται για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες ο επικεφαλής), άλλο έναν υποψήφιο για το ΔΣ της ΕΝΠΕ, πέρα από τον Γιάννη Σγουρό, που αποτελούσε την πρώτη επιλογή των αυτοδιοικητικών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Οι δύο περιφερειάρχες (Αρναουτάκης και Κατσιφάρας), συμμετέχουν στο 25 μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ ex oficcio. Βέβαια μια πρόταση που θα περιελάμβανε δύο αυτοδιοικητικά στελέχη στα τέσσερα από την Κρήτη,  θα μπορούσε εύκολα να σταθεί εκλογικά αλλά όχι πολιτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, αν και επανειλημμένα είχε ζητηθεί από περιφερειακούς σύμβουλους του κ. Αρναουτάκη να πραγματοποιηθεί συνάντηση προκειμένου να καθοριστεί αναλυτικά η στάση που θα κρατήσει η παράταξη στην ΕΝΠΕ, ο περιφερειάρχης με διάφορα προσχήματα το απέφυγε ώστε να μη δεσμευτεί απέναντι στην ομάδα του. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εκλέκτορες συμμετείχαν σε μια διαδικασία χωρίς να γνωρίζουν τις παραμέτρους της.

Μαθαίνουμε επίσης ότι οι παρασκηνιακές συμφωνίες για τις εκλογές στην ΕΝΠΕ, είχαν ήδη κλείσει πριν καν ξεκινήσει το Συνέδριο. Η μοναδική και καθαρά τυπική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ήταν στην Αθήνα μεταξύ των εκλεκτόρων όλων των περιφερειών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός αυτό, αντικειμενικά καταδεικνύει την καθεστωτική λειτουργία του Περιφερειάρχη Κρήτης και την έλλειψη δημοκρατίας και συνδιαμόρφωσης που υπάρχει μέσα στην Παράταξη του κ. Αρναουτάκη.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του youpress, κατά τις διαβουλεύσεις του συνεδρίου της ΕΝΠΕ, οι δύο αυτοδιοικητικοί σε παρασκηνιακές συζητήσεις εξαπέλυσαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλο. Σε δημόσιες συζητήσεις με περιφερειακούς συμβούλους από όλη την Κρήτη, ο κ. Κουκιαδάκης, εξοργισμένος για τον αποκλεισμό του, αποκάλεσε «άφιλο και ανίκανο» τον Σταύρο Αρναουτάκη, προσθέτοντας ότι δεν φοράει παντελόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε «απόλυτο μηδενικό και αχάριστο» τον αντιπερειάρχη, προσθέτοντας ότι οφείλει στον ίδιο το γεγονός ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση σήμερα, μιας και δεν μπορούσε να εκλεγεί πουθενά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που εξαπέλυσαν ο ένας για τον άλλο, γεννούν πολλά ερωτηματικά για το εάν η παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη, θα μπορεί να διατηρηθεί ενωμένη!

Ήδη από την αρχή της θητείας της, αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά εσωτερικά ζητήματα, που από ότι φαίνεται, είναι ελάχιστα σε όλα εκείνα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στο προσεχές μέλλον.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσωπικές τακτικές και φιλοδοξίες , καθώς επίσης και τα παρασκηνιακά παιχνίδια του κ. Αρναουτάκη και του κ. Κουκιαδάκη, δεν αφορούν άμεσα τους πολίτες της Κρήτης.

Οι Κρήτες περιμένουν από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια να σταθεί αντάξια των δύσκολων περιστάσεων  και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Κρήτης και του λαού της.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ