2014-10-16 11:27:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Ποιος παίζει με τα φανάρια; Άλλαξαν οι ρυθμίσεις στον κόμβο Κουρτέση
Εδώ και τρεις μέρες οι ρυθμίσεις στους φωτεινούς σηματοδότες του κόμβου Κουρτέση, ενος ζωτικού σημείου εισόδου και εξόδου της πόλης, έχουν αλλάξει. Κανείς δεν ξέρει πως και από ποιον. Είναι βλάβη; Απορρυθμίστηκαν τα φανάρια; Ή απλά ζητήθηκε να εξυπηρετηθεί η κίνηση σε κάποιον άλλο δρόμο; Κανείς δεν ξέρει πως και γιατί. Αυτό που γνωρίζουν οι οδηγοί είναι πως φεύγουν από πράσινο και σε 100 μέτρα συναντούν το κόκκινο που μόλις έχει ανάψει.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περνούν με πορτοκαλί προσπαθώντας να αποφύγουν την κουραστική αναμονή μέσα σε λίγα μέτρα δρόμου και παρανομούν. Και μάλιστα σε ένα πολύ επικίνδυνο φανάρι όπως αυτό της ΝΕΟ Πατρών Κορίνθου στην έξοδο από τον Κόμβο.

Το "πράσινο κύμα" είναι η επιθυμητή ρύθμιση για τους φωτεινούς σηματοδότες, ώστε να επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη ροή της κίνησης στους δρόμους αλλά και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των οδηγών. Για τον σκοπό αυτό συνήθως γίνονται συγκοινωνιακές μελέτες που μπορεί να διαπιστώσει κανείς με τα μάτια του όταν σε κάποιους δρόμους τοποθετούνται τα ειδικά λάστιχα που μετρούν την κίνηση.

Γιάννης Πομώνης-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ