2014-10-16 13:41:17
Φωτογραφία για Πάτρα: Πέφτει η θερμοκρασία από το Σαββατοκύριακο - Kακοκαιρία το τελευταίο 10ημερο του Οκτώβρη
Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο, προβλέπεται για τις επόμενες 5 ημέρες και στην Πάτρα.

Αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/10: Αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις μέσα στην ημέρα. Λίγα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας. Θερμοκρασία από 20-28oC. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10: Καλός καιρός με ήλιο. Θερμοκρασία από 19-27oC. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις προβλέπονται. Το μεσημέρι ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 17-24oC. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/10: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις προβλέπεται και για τη Δευτέρα. Θερμοκρασία από 16-23oC. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ 21/10: Ηλιοφάνεια αναμένεται τη Τρίτη. Θερμοκρασία από 15-24oC. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με ένταση 3-4 μποφόρ.


Ακραία καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για τα τέλη Οκτωβρίου, σε όλη την Ελλάδα, με πτώση της θερμοκρασίας, ενισχυμένους βοριάδες αλλά και πολλές βροχές και χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Η καλοκαιρία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ελλάδα, θα λάβει τέλος κυρίως μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα που διανύουμε και πιο συγκεκριμένα προς τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου.

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που εμποδίζει τις κακοκαιρίες να έρθουν προς τη χώρα μας και επιτρέπει στις θερμότερες αέριες μάζες, να ανεβάζουν τη θερμοκρασία αρκετά σε όλη την Ελλάδα, θα εξασθενήσει μετά τις 22-23 Οκτωβρίου και έτσι το έντονο κρύο που θα σχηματιστεί στη βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη, θα βρει δίοδο και θα κατευθυνθεί προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία.

Παράλληλα, οι κακοκαιρίες θα αρχίσουν να έρχονται και προς τη χώρα μας. Προς τα τέλη του μήνα λοιπόν, πιθανότατα να έχουμε πολλές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας, βορειοδυτικής χώρας.

Πηγή: greek-weather.org
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ώρες ευθύνης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ώρες ευθύνης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ