2014-10-17 02:47:09
Φωτογραφία για Ο Απόστολος Κακλαμάνης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών  για την αναπλήρωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
«Η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσα στην κυβέρνηση, είναι στην ουσία ψήφος ανοχής, ώστε να αποφύγουμε το «μη χείρον» Αυτό τόνισε σήμερα, μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την αναπλήρωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Β΄Αθήνας ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ακούω από τους μεν ότι “βγαίνουμε από το μνημόνιο” και από τους δε ότι “θα σκίσουν το μνημόνιο”.

Η χώρα πηγαίνει στα βράχια, ο λαός δυστυχεί και οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας εξακολουθούν την πορεία που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2010, απαξιώνοντας το Κοινοβούλιο, και οδηγώντας στην πόλωση, παρά το γεγονός ότι, σε αντίθεση με το 54% του Κων/νου Καραμανλή, το 53% του Γεωργίου Παπανδρέου και το 48% του Ανδρέα Παπανδρέου, τα κόμματά τους αθροιζόμενα δεν εκπροσωπούν ούτε το 50% του ελληνικού λαού.


Την ίδια στιγμή τα επιχειρηματικά συμφέροντα κατασκευάζουν κόμματα για να συνεχίσει η επικοινωνιακή, μέσω και της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ χειραγώγηση, του ελληνικού λαού».

Ο κ. Κακλαμάνης καυτηρίασε την περιφρονητική στάση του υπουργού Οικονομικών προς το Κοινοβούλιο και τόνισε τα εξής:

«Λέμε όλοι πως θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια.

Για να το πετύχουμε αυτό, η οικονομία πρέπει να έχει δικό της “μαξιλάρι”. Διαφορετικά, ο εξωτερικός δανεισμός, είτε μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είτε από οπουδήποτε αλλού, θα συνεπάγεται νέους όρους και προϋποθέσεις.

Έχω καταθέσει την πρόταση και την επαναφέρω για τρίτη φορά σε ένα μήνα να επιβληθεί ειδικός φόρος 30-40% ανά ύψος ποσού για το σύνολο των ποσών, τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο διέρρευσαν στο εξωτερικό, από την 1/1/2009 μέχρι τις 17/6/2012, χωρίς να έχουν φορολογηθεί νομίμως στην Ελλάδα, με την ευνοϊκή, μάλιστα, πρόβλεψη της μείωσης μέχρι 50% του φόρου αυτού, αν το σύνολο του βαρυνόμενου ποσού “επαναπατριστεί” για μία πενταετία, τουλάχιστον.

Ο υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο απαξιεί να απαντήσει στην πρότασή μου αυτή αλλά αγνοεί και την καταγγελία που από το Βήμα της Βουλής έχω διατυπώσει πολλές φορές, ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης έχουν αποδυναμωθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πάταξης της φοροδιαφυγής και, ιδιαίτερα, της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από το λεγόμενο “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” .
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ