2014-10-17 08:22:09
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ακόμη ένας Μπους κατεβαίνει στην πολιτική αρένα
Ο κόσμος δεν πρόλαβε να γλιτώσει από τον έναν Μπους και ξαφνικά προέκυψε κι άλλος: ο Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, γιος του Τζεμπ Μπους, ανιψιός του Τζορτζ Γουόκερ κι εγγονός του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Η οικογένεια Μπους, που έχει ρίξει βαριά τη σκιά της πάνω από την αμερικανική πολιτική σκηνή τα τελευταία πενήντα χρόνια, θα έχει και συνέχεια λοιπόν. Και δεν είναι μόνο ο Τζεμπ Μπους, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του 2016: στην πολιτική αρένα κατεβαίνει και ο 38χρονος Τζορτζ ο οποίος εγκαταλείπει την μάχιμη δικηγορία, την οποία έχει σπουδάσει, για να διεκδικήσει την έδρα του Επιτρόπου για τη Γη στην αμερικανική πολιτεία του Τέξας.

Αν ο Μπους κερδίσει αυτή την εκλογική μάχη που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, κατά την διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών, θα γίνει ο πρώτος άντρας στην οικογένεια Μπους που επικρατεί του αντιπάλου του στην παρθενική του συμμετοχή για την διεκδίκηση ενός πολιτικού αξιώματος.


«Δεν γνωρίζω ακριβώς για ποιο λόγο ένας μετά τον άλλον κάποιος άντρας της οικογένειας διεκδικεί ένα δημόσιο αξίωμα», σημειώνει ο πατέρας του, Τζεμπ, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο νεαρός δικηγόρος. Στη συνέχεια, ωστόσο, αποφάσισε να αλλάξει τον τόπο διαμονής του και να εγκατασταθεί στο Τέξας, όπου ο θείος του και μετέπειτα Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε διατελέσει κυβερνήτης.

Σημαντική λεπτομέρεια: ο Τζορτζ Πρέσκοτ, ζήτησε και πήρε την συγκατάθεση της οικογένειας του, προκειμένου να κατεβεί για το αξίωμα του επιτρόπου. «Θα ήμουν αγνώμων αν δεν ζητούσα την συμβουλή τους στο ζήτημα αυτό», τόνισε ο Μπους.

Ο Μπους έχει την υποστήριξη των ισπανόφωνων του Τέξας, καθώς έχει ιδρύσει την οργάνωση Hispanic Republicans of Texas, με σκοπό την ανάδειξη ισπανόφωνων Τεξανών στα δημόσια αξιώματα. Άλλωστε η μητέρα του έχει καταγωγή από το Μεξικό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ