2014-10-17 18:46:09
Φωτογραφία για Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος για το Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας
Με αφορμή το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας, ως προς την επαρκή στέγαση λειτουργιών του, εξαιτίας του φετινού αυξημένου (κατά πολύ) αριθμού Τμημάτων αλλά και του όγκου των Καταρτιζομένων, εν όψει δε και του άμεσου κινδύνου μη ενάρξεως των μαθημάτων του Φθινοπωρινού Εξαμήνου για δεκάδες μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, ο Υπ. Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αφού έθεσε το ζήτημα, τόσο στον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδεία κ. Γιώργο Στύλιο, όσο και στην αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, από τους οποίους σύμφωνα με την ανακίνωση του κ. Τριανταφυλλόπουλου, επιρρίπτονται ευθύνες στον Δήμο Πατρέων για τη διαρκή άρνησή του να συμβάλλει θετικά, με δημόσια παρέμβασή του,τονίζει:

"Δυστυχώς, η ραγδαία ανάπτυξη του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που δίνει τη μοναδική δυνατότητα σε πάνω από χίλια παιδιά της ευρύτερης περιοχής, να καταρτιστούν μεταλυκειακά σε μία σειρά επαγγελματικών Ειδικοτήτων και πάνω απ'όλα εντελώς δωρεάν, δεν έτυχε μέχρι σήμερα της αναγκαίας στήριξης του Δήμου Πατρέων, που έχει τη θεσμική αρμοδιότητα για την παραχώρηση σχολικών χώρων στέγασης του ΔΙΕΚ, παρότι αυτό είναι μεν υποχρέωσή του, από την άλλη όμως σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζει σε κάτι τη λειτουργία Δημοσίων Σχολείων, αφού στην πραγματικότητα δεν θα επρόκειτο για συστέγαση αλλά για παράλληλη χρήση ορισμένων μόνο Αιθουσών Διδασκαλίας σε διαφορετικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Πρόκειται κυριολεκτικά για μια αδιανόητη και περιέργως αντιλαϊκή στάση της Δημοτικής Αρχής του κ
. Πελετίδη, αφού, μη διευκολύνοντας ανέξοδα τη λειτουργία του μεγάλου Τοπικού ΔΙΕΚ, στην πραγματικότητα οδηγεί πιθανά τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας στη λήψη απόφασης μη φοίτησης όλων των καταρτιζομένων ή ακόμα και μεταφοράς μέρους αυτών σε γειτονικά ΔΙΕΚ, όπως του Αιγίου ή της Ναυπάκτου, βάζοντας σε ταλαιπωρία κι επιπλέον έξοδα μαθητές και γονείς!

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ανεργίας είναι "φθηνό" και επικίνδυνο για τον Τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η Δημοτική Αρχή να κινείται εκ πεποιθήσεως, μάλλον στείρα αντιπολιτευτικά απέναντι στην κεντρική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, στερώντας από Αποφοίτους Λυκείου, δωρεάν κι επίσημη κατάρτιση σε επαγγέλματα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας.

Η μέχρι σήμερα επίμονη αρνητική τακτική του Δήμου-διά του αρμοδίου Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου-είναι ανάγκη να σταματήσει, πριν χαθεί το Εξάμηνο ή τελικά μείνουν εκτός ΔΙΕΚ εκατοντάδες μαθητές.! Απαιτείται,εδώ και τώρα, αλλαγή πολιτικής, σύνεση, συνεργασία και λογική στήριξης του σπουδαίου ρόλου του θεσμού των ΔΙΕΚ, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ