2014-10-18 09:46:22
Φωτογραφία για Συναγερμός μετά τον δεύτερο θάνατο από άγρια μανιτάρια
Συνολικά 42 είναι τα περιστατικά σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ένας 63χρονος μοναχός που κατέληξε από νεφρική ανεπάρκεια λόγω δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια είναι το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα θέτοντας σε επιφυλακή τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Την προηγούμενη εβδομάδα μία 44χρονη από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής άφησε την τελευταία της πνοή στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλευόταν.

Ο ιερομόναχος από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας μεταφέρθηκε με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών πρώτα στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σε ένα άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στο Ιπποκράτειο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένα κορίτσι 2,5 ετών από τον Βόλο που επίσης κατανάλωσε άγρια μανιτάρια. Αν και βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη. Σταθερή είναι και η κατάσταση της υγείας μίας τετραμελούς οικογένειας από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου.


Μιλώντας στο Έθνος ο πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, ερευνητής και συγγραφέας Γιώργος Κωνσταντινίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα δηλητηρίασης δεν είναι περισσότερα από άλλος χρονιές.

Από τη μεριά της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να συλλέγουν μανιτάρια που δεν γνωρίζουν και να προτιμούν τυποποιημένα από εγκεκριμένες καλλιέργειες που είναι ακίνδυνα και ασφαλή.

Πηγή: pontos-news
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ