2014-10-18 14:38:22
Φωτογραφία για Πάτρα: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Παύλο Κορδοπάτη - Παρούσα η Πρύτανις και όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα
Θλίψη και συγκίνηση σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστρας Πατρών όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλου Κορδοπάτη, παρουσία της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και πλήθους μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και φορέων της πόλης.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όταν η κόρη του Μαριάννα μίλησε για τον πατέρα της. "Με δίδαξες σε όλη μου την ζωή να αισιοδοξώ και να βάζω στόχους. Όμως το μεγαλύτερο μάθημα που μου έδωσες ήταν πως να υποδεχθώ το τελευταίο σου ταξίδι».

Επικήδειους εκφώνησαν η Πρύτανις και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος Χαράλαμπος Γώγος.

Ο Παύλος Κορδοπάτης έχασε τη μάχη με τη ζωή στα 67 του μετά από μακρά ασθένεια.

Είχε συνταξιοδοτηθεί στις 31 Αυγούστου 2014, ως Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής και τον Οκτώβριο 2014, είχε λάβει τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.


Υπηρέτησε με Ακαδημαϊκή συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση την Εκπαίδευση και την Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών επί σαράντα ένα έτη (1973-2014).

Ως Καθηγητής του Τμήματος Χημείας προσέφερε σημαντικό εκπαιδευτικό έργο στο νεοπαγές Τμήμα Φαρμακευτικής (1981-1989) και στη συνέχεια εξελέγη στη θέση του Καθηγητή Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, θέση που υπηρέτησε επί 25 συναπτά έτη μέχρι της συνταξιοδοτήσεως του, έχοντας διδάξει σε όλους τους έως σήμερα αποφοίτους του Τμήματος. Παράλληλα, η εργώδης εκπαιδευτική και ερευνητική του συνεισφορά συγκεφαλαιώνονται στον αριθμό Μεταπτυχιακών Τίτλων τους οποίους έχει επιβλέψει (38 Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης και 18 Διδακτορικές Διατριβές).

Το ευρύτερο επιστημονικό και ερευνητικό έργο του Καθηγητή κ. Παύλου Κορδοπάτη στόχευσε στη Σύνθεση και Μελέτη Βιοδραστικών Πεπτιδίων, οδηγώντας μεταξύ άλλων στη δημοσίευση άνω των 180 πρωτότυπων εργασιών σε διεθνή περιοδικά και βιβλία (μετά από κρίση).

Ως ιδρυτής και διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων σχεδίασε και υλοποίησε τον πλήρη εξοπλισμό του εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις από Διεθνή και Εθνικά προγράμματα, δημιούργησε τη Μονάδα Συνθετικών Πεπτιδίων, ανέπτυξε το επιστημονικό του δυναμικό και καθιέρωσε την ερευνητική του ταυτότητα μέσω συνεργασιών με διεθνή και καταξιωμένα Ερευνητικά Κέντρα.

Τέλος ο Καθηγητής κ. Παύλος Κορδοπάτης συνέβαλε καθοριστικά στην άνδρωση και διαμόρφωση της σημερινής φυσιογνωμίας του Τμήματος Φαρμακευτικής, υπό την ιδιότητά του Προέδρου για 14 έτη (1994-2003 και 2007-2011). Καθοδήγησε την ακαδημαϊκή και χωροταξική ανάπτυξη του Τμήματος έχοντας ως γνώμονα το Ακαδημαϊκό ήθος και την εξωστρέφεια με εμφανώς θετικά αποτελέσματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στις αξιολογήσεις του Τμήματος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ