2014-10-18 19:46:07
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Παραστρατιωτικοί έσφαξαν γυναίκες και παιδιά στο Κονγκό!
Είκοσι δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα γυναίκες και οκτώ παιδιά, σφαγιάστηκαν με μαχαίρια τσεκούρια και τσάπες, στην ανατολική περιοχή Μπενι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Το μακελειό  σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στο Ερινγκέτι, 48 ώρες μετά από μια παρόμοια σφαγή που διέπραξαν αντάρτες της Ουγκάντας.

Είκοσι δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν τη νύχτα στο Ερινγκέτι, ανάμεσά τους 10 γυναίκες και 8 παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καλόντα Αμίσι, επικεφαλής του εδάφους του Μπένι, στην επαρχία του Βόρειου Κίβου.

Το Ερινγκέτι βρίσκεται περί τα 50 χλμ. βόρεια του Μπένι, όπου τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ένοπλοι της Συμμαχίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF) εκτέλεσαν ωμά 30 ανθρώπους.

Ο Καλόντα δήλωσε ότι θα μεταβεί στο σημείο του μακελειού με τον στρατό για να αποτιμήσει την κατάσταση, ενώ δεν ήταν σε θέση να πει αν η νέα σφαγή διαπράχθηκε από τις ADF.


Η ανταρτική οργάνωση ADF από την Ουγκάντα έχει τη βάση της μεταξύ του Μπένι και των συνόρων της Ουγκάντας και είναι η μόνη γνωστή παραστρατιωτική οργάνωση που αναπτύσσει δράση στην περιοχή σήμερα.

Σύμφωνα με την Κοινωνία των Πολιτών του Βόρειου Κίβου, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Μπένι, η σφαγή διαπράχθηκε μεταξύ 19:00 και 21:30' τοπική ώρα της Παρασκευής.

«Τα θύματα σφαγιάστηκαν με μαχαίρια, τσεκούρια και τσάπες», επισημαίνεται από την εν λόγω ΜΚΟ σε σχετική ανακοίνωσή στην οποία γίνεται λόγος για  παιδιά, τα κεφάλια των οποίων είχαν «χτυπηθεί σε τοίχους»!

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέσα σε δύο εβδομάδες «τουλάχιστον 79 άνθρωποι εκτελέστηκαν με κάθε ωμότητα από τις ADF» και καλούνται οι κυονόκρανοι της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κονγκό (MONUSCO) να «εμπλακούν στρατιωτικά στο πλευρό (του στρατού) και να μην περιορίζουν την υποστήριξή τους μόνο στην υλικοτεχνική βοήθεια ώστε να παταχθούν οι τρομοκράτες αυτοί».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ