2014-10-18 22:43:32
Φωτογραφία για TO EKANE... ΘΡΙΛΕΡ Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ! ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3 *VIDEOS*
Ο Κώστας Μήτρογλου λύτρωσε τον Ολυμπιακό, με ένα γκολ στο 90ο λεπτό, το οποίο ήταμ και το δεύτερό του στο ματς, έδωσε τη νίκη 2-3 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη, η οποία ήταν η πρώτη φετινή των ερυθρόλευκων μακριά από το Καραϊσκάκη.

Ο Εργοτέλης έκανε 16 τελικές, κυρίως στις κόντρα επιθέσεις, με την άμυνα τυ Ολυμπιακού να είναι πολύ αργή για τους παίκτες των Κρητικών και κυρίως τον Γιουσούφ.

Στα καθαρά αγωνιστικά Διάθεση για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ είχε ο Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη… Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν την άμυνα του Εργοτέλη χωρίς όμως να δημιουργούν και την κλασική ευκαιρία.

Το... τρικ του Μίτσελ να αλλάξει πλευρά στον Ντουρμάζ, και να αγωνίζεται από το αριστερό άκρο είχε σαν αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός από την αριστερή πλευρά να είναι ιδιαίτερα επιθετικός, με τον Μαζουάκου να συνεχίζει να ανεβαίνει «ψηλά» .

Ωστόσο και ο Φουστέρ από τα δεξιά δεν τα πήγαινε άσχημα Ο Ολυμπιακός έβρισκε τρόπο να δημιουργεί απειλές στην εστία του Εργοτέλη αλλά δεν ήταν το ίδιο καλός αμυντικά. Οι παίκτες του δεν κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους, έκαναν εύκολα το λάθος και το πλάνο του Δερμιτζάκη πήγαινε καλά.


Οι Κρητικοί βγήκαν πολλές φορές στην αντεπίθεση με τον Ολυμπιακό να δείχνει... δυσλειτουργικός απέναντι σε αυτές τις γρήγορες επιθέσεις.

Το παιχνίδι κυλούσε με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις. Για τον Ολυμπιακό κύριος εκφραστής των επιθέσεων του ήταν ο Μήτρογλου.

Στο 10ο λεπτό το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι και στο 28ο ο διεθνής επιθετικός των ερυθρόλευκων βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το πλασέ του από αρκετά πλάγια θέση δεν ήταν εύστοχο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Κρητικοί έχασαν μια εξίσου μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γιουσούφ έπιασε ένα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Ρομπέρτο έδιωξε εξαιρετικά την μπάλα.

Στο 43ο λεπτό ο Εργοτέλης δημιούργησε άλλη μια απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού σε μια αντεπίθεση. Ο Γιουσούφ νίκησε στη μονομαχία τον Μαζουάκου και στη συνέχεια πλάσαρε σωστά τον Ρομπέρτο ανοίγοντας το σκορ στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν αγχώθηκε… Οι ερυθρόλευκοι, στην αμέσως επόμενη φάση (45’) ισοφάρισαν με τον Μήτρογλου να πλασάρει σωστά μετά το γύρισμα του Μαζουάκου στη μεγάλη περιοχή.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο 45λεπτο… Ο Ολυμπιακός ήθελε να απειλήσει και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ αλλά... ήταν το ίδιο ασταθής αμυντικά.

Έτσι ο Εργοτέλης σε μια αντεπίθεση που δημιούργησε στο 55ο λεπτό ο Χαντί δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Ρομπέρτο και έκανε το 2-1!

Άμεσα δύο αλλαγές από τον Μίτσελ… Ο Γκαζαριάν αντί του Φουστέρ και ο Φορτούνης αντί του Αυλωνίτη με τον Μιλιβόγεβιτς να περνάει δίπλα στον Μποτία στο κέντρο της άμυνας.

Οι κινήσεις αυτές βοήθησαν τον Ολυμπιακό επιθετικά… αλλά αμυντικά –αρχικά- τον μπέρδεψαν. Ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει για τρίτη φορά με τον Παμλίδη να προσπαθεί αλλά να μην καταφέρνει να κρεμάσει τον Ρομπέρτο.

Στο 68ο ο Γκαζαριάν κέρδισε πέναλτι από τον Πίτσο στην προσπάθειά του να μπει στη μεγάλη περιοχή. Ο Τσόρι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε 2-2 για τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Ολυμπιακό να αυξάνει την πίεσή του. Ο Μήτρογλου τελικά- βρέθηκε στην κατάλληλη στιγμή και στο 90ο λεπτό από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-3, δίνοντας στους ερυθρόλευκους την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη φέτος.

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μεγί, Γιοβάνοβιτς, Πίτσος, Κοζορώνης, Χαντί (74’ Μπογκντάνοφ), Γκεντσογλου, Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης (82’ Λεονάρντο), Παμλίδης.

Στον πάγκο για τον Εργοτέλη: Καβουσάκης, Κούτρης, Μπογκντάνοφ, Ρέντζας, Μπαμ Μπαμ, Νόσκοβιτς.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο (72 Διαμαντάκος), Μποτία, Αυλωνίτης (64’ Φορτούνης), Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μήτρογλου, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Μασουακού, Φουστέρ (58’ Γκαζαριάν).

Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Μέγερι, Ομάρ, Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης, Φορτούνης, Γκαζαριάν.

Δείτε από την κάμερα της Nova...

Το γκολ του Γιουσούφ για το 1-0 του Εργοτέλη επί του Ολυμπιακού ΕΔΩ

Tο γκολ του "πιστολέρο" για τον 1-1 του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη ΕΔΩ

Tο γκολ του Χαντί για το 2-1 του Εργοτέλη επί του Ολυμπιακού ΕΔΩ

Το γκολ του Τσόρι με πέναλτι για το 2-2 ΕΔΩ

* ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ